Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2008 13:27 - Бисерът от короната на Бог - 2
Автор: anlov Категория: Други   
Прочетен: 10606 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 06.02.2016 13:23


И така: не ви ли се струва, приятели, че за покварените ни и в червата политици е по-добре хората да живеят с нагласата, че бракът като някакво странно алхимично убразувание има едва ли не сигурен и гарантиран от природата му период на разпад, който става все по-малък и по-малък (като погледне човек към родния чалгаджийски звездопад например, където за съжаление се взират дори три-годишните момиченца, не може да остане с друго впечатление; или към футболния ни такъв, където с упоение са се замечтали още невръстните малчугани)?

Ще си позволя малко данни и примери, за да илюстрирам с тях, че почти сме доведени до ръба на пропастта. Според статистиката на "Евростат" за по-миналата година, 40% от браковете в България са завършили с развод. Близо половината от децата за същия период са се родили извънбрачно, а пък около половината от тях самите не са били припознати от техните бащи. Нали виждаме всеки Божи ден как проклятието на безбащинството е проклятие за незаконнородените, както и за добрите ни на хартия намерения в това наше стъписано зрителско общество. Нима сме пропуснали да забележим и стотиците детски домове в страната ни, както и хилядите деца, изпратени в тях на заточение, виновни, че са се родили? Е, нека спомена, че само един процент от тях са пълни сираци. Един-единствен процент на фона на цяло едно море от нежелани и прокудени деца, на фона на обезличената маса от помръкнали, макар и все-още нежни физиономийки, и на изстиналите, глухо кънтящи и тъмни като пещери гърдички. Сираци, направени такива със съвсем съзнателното решение на собствените си "родители".

Не ми казвайте тогава, че "свободолюбивата" безбрачна философия няма да продължава да ражда и още по-горчиви плодове!

Но какво правят нашите управници, за да неутрализират нейния ефект? Ключови фигури от тях, изтъпанили се на политическата ни витрина, знаково рекламират бацила на разложението - блудствената безбрачна връзка. А да отворим ли дума за многото сватби не на Иван-Асен, а на Ахмед Доган, или да припомним как своеВолен Сидеров се ожени не заради своето убеждение, а заради електората (по негово собствено признание)? Даже семейните високопоставени лица като президента, председателя на парламента и шефовете на парламентарните групи са засечени от наблюдателните журналисти на в-к "168 часа" най-демонстративно да се разхождат по света и у нас без своите халки-демодета.

Да, ние гледаме, гледаме, и не може да не виждаме какви нечисти сили и оръжия се използват от силните на деня - а още-повече, на нощта, за да градят те своите империи на гърба на покварявания от тях народ. Оръжия, които са умъртвили дори здравословните инстинкти за самосъхранение на нацията ни и са положили техните тленни останки да почиват в окачената по-горе като некролог статистика.

Порнографията, проституцията и хомосексуализма (законите за тях вече са подготвени където трябва, да не се учудваме, че са програмирани за разцвет; макар че последствието от тях е епидемологично безплодие); промотиране на еманципацията, придружено с уронване престижа на мъжа - глава на семейството, зад маската на гарантиране правата на жените; противоестественото уеднаквяване, сливане, а дори и "правото" за пълна подмяна на половете; промискуитета; стремежа към узаконяване практиката на конкубината; легализираните аборти.

Сигурно не съм изчерпателен, но едно е ясно: всичко това коварно и целенасочено унищожава живата тъкан на семейството и на нацията. Превръща ги в суров генетичен материал за тяхното предопределено жертвопринушение на олтарите на новите хуманистични божества. Нима не сме изпитали на гърба си какво означава Системата да ни формира като личности? Моето уважение към държавните институции, но те никога не са получавали от Бога такава власт. Обаче са я узурпирали до голяма степен и май амбицията им е да го направят напълно.

Аз лично смятам, че има нещо демонично в това. В тоя план за разкъсване на поваленото семейно тяло и за разграбване на неговите късове, още докато кървят.

Моят стаж в социалната сфера ме е убедил, че наистина има нещо еничарско в държавното отглеждане на децата. Разликата с робската ислямска система се състои само в това, че държавата (все-още) не ни ги отнема насила, а ние самите с някакъв родоотстъпнически опиум в себе си й ги преотстъпваме от все сърце.

Защо се чудим тогава, че после тези отхвърлени от малки деца еничари се обръщат срещу своята мащеха, която ги е отгледала с хладна пресметливост, а връзката с т. нар. "родители" е прекъсната от горчивината и на нейно място е зейнала пропастта на омразата?!

Мисля, че именно фалшът и безотговорността, настанили се във формално приеманите от мнозина свои семейства, е основна причина сега да се оспорва безалтернативността на класическата семейна институция. Явно "сексуалната революция" и проповедите на либералните мъдруващи устатковци са ни промили добре мозъците. Но нали всепозволеностите имат предизвестен фатален край?

И това са го разбрали 88-те култури, които според някои антрополози са населявали нашата планета досега. Ала едва тогава, когато вече е било фатално късно за тяхното оцеляване. Защото учените са изследвали и доказали, че всяка една от тях е процъфтявала, когато е съхранявала сакралността на семейната градивна единица. И обратно - загнивала е, отслабвала е и направо е изчезвала, когато е толерирала едни "по-свободни" форми на съвместно съжителство и на сексуален контакт между хората.

Изключение не е имало за нито една цивилизация.

Няма да има и за нашата.

Забравим ли, че Бог създаде само една Ева за своя един Адам...

Семейството няма "форми".

Няма и алтернативи.

Как за толкова хиляди години не ни увряха главите, за да схванем тази проста истина?!

Затова уважаемите дами и господа от Евро-кариерата да не ни натрапват, ако обичат, тия псевдодемократични ценности, предизвикали Божието негодувание и всемирния потоп още в прастари времена! Колкото и да искат ревизионистите да променят смисъла на най-съкровената думичка на тоя свят, тя ще си остане като небесен маяк, осветяващ входа към една светиня.

Защото Семейството е доказан морален и духовен абсолют.

То е ценност, неизменна и непреходна във времето.

Бисер е, който Бог е свалил от короната си, за да ни го подари.

Ще можем ли с чисти съвести да позволим той да бъде захвърлен на свинете?!

Само жалки човешки подобия - роби на Разврата, сластно биха копняли за това.








Гласувай:
0



1. roksolana - ...
26.01.2008 14:12
Има нещо демонично във всичко, което се случва в България. Семейството и човешките отношения не могат да останат "недемонизирани".
цитирай
2. anlov - Но дали трябва да бъдат такива
26.01.2008 14:21
ЧАК В ТАКАВА СТЕПЕН?!
Мисля, че зависи от ценностите, в които вярваме и на които се опитваме да бъдем верни.
цитирай
3. анонимен - от фена
26.01.2008 16:26
Хъм,стила ти ми е познат. Поздравление за постинга,да се представя. Наричай ме анонимния фен на гробаря. Гробаря е човек който скоро ще се приесъдени към твоя хубав и смислен блог, ще му кажа.
Мога само да кажа че просто не знам докаде ще я докараме в нашата родна страна.Пожелавам си само един ден нашите деца да живеят в един по хубав свят от този.

Анонимен фен на гробаря(фена)
цитирай
4. anlov - анонимен 3,
26.01.2008 19:06
а ти сигурно разбра, че аз съм неанонимен фен на Скалата (в Библията това е едно от прозвищата на Исус Христос :)
цитирай
5. анонимен - от фена
27.01.2008 08:27
Извинявай,не оточних, говоря за реален човек с такъв ник,нямах предвид кечист.Т.е това е ник.Извинявай нямах това предвид
цитирай
6. анонимен - от гробаря
27.01.2008 13:12
Привет авторе,виждам че този мой фен пак говори за мен. Извинете го за това че е вманиачен в мен. Имате хубав блог,моля да ме наричате Гробаря,бих искал да се различавам от другите анонимни. Прочетох всички ваши постинги и те ми допаднаха.Ако нямате нищо против с радост ще коментирам постингите ви.
За себе си- Писал съм 4 месеца в новинарския сайт днес.бг. Срещнах интересни хора. По всичко личи че и вие сте интересен.
Поздрави гробаря.
Поздрави и на фена ми- с молба да се доказва вече като самостоятелна личност, а не като мой анонимен фен.
цитирай
7. anlov - Към Гробаря и фена:
27.01.2008 18:44
Момчета, благодаря ви за включването, но защо така сте избрали да се криете зад маските на анонимността? Ваша си работа, де, но поне за мене, когато контактувам с анонимни, все едно че викам някакви незнайни духове от отвъдното :)
цитирай
8. анонимен - от гробаря
28.01.2008 10:38
Може да не ме считаш за аноминем. Ето пиша си ника като заглавие. Плюс това бих искал да се отличавам от анонимните. За фена ми, незнам.Той сигурно пак ще изчезне(има такъв навик) Аз пиша отскоро в блогове,ти ми направи добро впечатление анлов. По принцип в блога в който пиша е на един мой много добър форумен приятел- zeifod. Можеш да влезеш и ти в блога му ако искаш. Той сега отсъства, в чужбина е. На него държа много. Сигурно ще си зададеш въпроса защо пиша в блогове- ами предпочетох блоговете пред новинарските сайтове.Там- в днес.бг ще останат много мои спомени,но в блог бг,намерих много свестни хора и приятели. Надявам се че и с теб ще си допаднем.
Отличавай ме от другите (нито съм дух,нито анонимен)
Поздрави-Гроб4о
цитирай
9. anlov - Блогът е много интересен.
28.01.2008 20:30
Ще му се радвам малко по малко.

Ангел
цитирай
10. анонимен - от гробаря
29.01.2008 09:27
Радвам се че си го харесал!!!!!!! Да се надяваме скоро да се върне от чужбина и да ни зарадва с нещо ново. Значи се казваш Ангел, аз съм Мариян- на 17 години от София. Излязох от ананимноста. Плюс това мислиш трезво. Бъди здрав!!!! Вече май се опознахме добре.
Поздрави - Мариян (гробаря)
цитирай
11. anlov - Мисля трезво, когато съм на трезва глава.
29.01.2008 10:50
Шегувам се :) Аз отдавна зарязах твърдата пиячка, понеже преди време доста си патих от нея. Делириуми... болници... преживявания на прага на смъртта... За малко, вярно, и на мен да ми викнат гробарчетата...

Между впрочем, ти защо си си избрал тоя кечистки ник? Какви асоциации ти се ще той да ни навява?
цитирай
12. анонимен - от гробаря
29.01.2008 11:00
Радвам си че си на линия. Всички ми задавта този въпрос. Всички ме наричат така гробаря. Аз останих силно впечатление с това че искам да погреба всичко лошо в нашата страна. Ако зависеше от мен всичко щеше да е хубаво. Но не е. Нашите управници сасипват държавата,впрочем те са буквалните гробари.
Има и друго- Често ме сравняват с кечиста Гробаря,въпреки че съм черноок.
От Мариян (гробаря)
цитирай
13. anlov - Е, Мариане, браво, хубави намерения имаш!
29.01.2008 19:12
Макар че е непосилно за един човек сам да погребе злото в нашата страна.

Но да започнем от себе си - това е много добро начало.

Най-благотворно влияние в историята са имали онези хора, които първо са побеждавали собствените си коварни демони.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 950154
Постинги: 177
Коментари: 1515
Гласове: 5167
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930