Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 19:09 - Имунизиран ли си срещу смъртоносния вирус "Ню Ейдж"?
Автор: anlov Категория: Други   
Прочетен: 14339 Коментари: 24 Гласове:
40

Последна промяна: 10.03.2018 17:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Залива ни огромна вълна. Глашатаите от масмедиите я наричат  “Нова” – вълната, която ще роди Новата епоха, Новият ред, Новото човечество. Истерично се говори за децата-индиго, които са надарени свише да поведат невежите си братя и сестри към духовна революция на нашето съзнание. От почти всеки монитор, телевизор, книга, списание, вестник, брошура и... бррр, какво ли още не, ни огрява лъскавото личице на “положителното мислене”, приканяйки ни да тръгнем заедно с него на далечно пътешествие към дестинациите на Щастието, Славата, Богатството и Успеха.

Озвезденият Паулу Коелю ще нарече такива пътешественици “Войни на светлината”, не по-малко именитият му колега Дан Браун пък ще припознае в това “универсалната духовност”, Джеймс Редфийлд ще се почувства като пророк и ще го провиди като “сътворяването на Рая на земята”, макар през миналия век вече да видяхме рухването на такива утопии като “хилядолетния райх”  и Берлинската стена – символът на комунизма. Един призрак пада, обаче друг го замества и толкоз, защото както е казал нявга поетът: “Какво тук значи някаква си личност?”

Не сте ли разбрали още, че на мода са апокрифните евангелия?! “Исус от обора” трябва да бъде изхвърлен вън, да бъде заклеймен като остарял, ретрограден и ужасно-ужасно нетолерантен. Новите евангелия вече звучат така: “Разцепете дърво и Той е там. Вдигнете камъка и ще Го видите.” Вече не ни трябва окървавен Месия, спасяващ ни от греховете ни, а Бог, който живее в нас въпреки тях и спомага за реализирането на нашия потенциал.

Тоест Нов Бог, съответстващ на Новата Епоха на Водолея, в която чудесата и магиите (разбирай астрологията, магьосничеството, гадателството и ред други такива) ще ни въздигат все по-нагоре и по-нагоре. До върха на нашата Нова Вавилонска кула.

Двухилядолетната невяста на Христос или ще участва в този пир под купола на небесата, макар писменото й завещание от Него да го нарича блудство и мерзост, или отказът от подмладяване и разкрасяване ще я прати на нейната собствена Голгота, подобно на Главата й.

Среден път няма да има.

Нали вече се ражда “новата общност от световни служители”, както е пророкувала още Алис Бейли – една от основоположничките на съвременния Ню Ейдж? “Те не принадлежат към нито една религия, но смятат себе си за членове на всемирната Църква и използват всички свещени книги с еднаква свобода.”

Ето как се издават филми като “Тайната”, “Отвъд Тайната” и сигурно третата част ще бъде “Тайната, покоряваща Вселената за вас”. После се трансформират на хартиен носител, превръщат се в бестселъри, влизат в конферентните зали под формата на семинари и така, докато техните автори и последователи не си построят, явно, Новия свят.

Защото “ако го построят, Той ще дойде”, както гласи един популярен техен лозунг.

Може би се питате кой точно е “Той” и каква всъщност е неговата Тайна? 

“Тайна” е едно от значенията на имената на древния Вавилон, както узнаваме от Библията. Но кое друго е характерно за Библейския Вавилон? – тази Велика Блудница от "Апокалипсиса" на Йоан, сборният образ на мерзостта на човешките религии, независимо от техните имена, които са изневерили на Бога на небето и земята и блудстват с идолите на тоя свят. Разбира се, срастването на икономическата, политическата и религиозната власт. Блудната религия се е възкачила върху Звяра, символизиращ мощта на земните царства, и чрез държавния инструментариум се опитва да господства върху съзнанието на хората и така да ги поробва.

Ето го, мисля, най-големият враг на Божието царство и на Божиите хора. У нас той може да се идентифицира с несвятия съюз на превърналото се в държавна религия православие (макар и не само и не изцяло, тъй като част от протестантството и католицизма също са опетнени и покварени от репресивните органи на държавата) и посткомунистическата тоталитарност. Пресечени така фатално, те образуват подобие на кръст или нещо като кръст на антихризма. Не случайно Библията ни предупреждава, че антихристкият дух е коварен, че ще се опита да използва името на Христа като един вид благочестие, което е отречено от силата си, и че дори ще се опита да измами, ако може, и избраните.

Тъкмо този дух е осквернил “чистотата и простотата на Христовото евангелие” и превръщайки християнството в помпозна церемониалност, привлича тщеславните, лицемерните и корумпираните души, деградиралите власти, които чрез нея придобиват повече контрол върху съзнанието, а отблъсква търсещите и запраща мнозина от тях право в пухените прегръдки на Ню Ейдж. Да, точно такива антихристки тендеции вече отчетливо се забелязват в нашето съвремие и една от техните характерни особености е приспиващата им пухена възглавничност – т.е., да си бръщолевят до безкрай за мир, толерантност и единение тогава, когато в духовния свят се разгаря безпощадна война.

Ню Ейдж сбирщината от “много и най-различни пътища до Бога” наистина е омайващо учение, което чисто и просто възкресява древни религиозни практики и божества, като ги гримира по най-последния писък на светската мода. И да не се заблуждаваме, че е “само чиста духовност”. Мистични пътешествия на душата, изпадане в транс, редене на мантри, достигане на нирвана. Не. Защото в този антихристки квас набъбването идва от учението за Успеха (те няма да го нарекат обаче "тщеславие" и "Мамон"), Самоусъвършенстването и в крайна сметка, постигането на Богоравенство (забравяйки, че ние, хората, сме само Богоподобни, но не и Богоравни).

Строителите на древната вавилонска кула не бяха ли изпълнени с подобни амбиции?

Ако можехме да видим банковите сметки на култове като масонските ложи, мормоните, сциентолозите и други подобни, а и като си спомним какви видни личности членуват в тях, ще ни се завие свят от височината, до която се е самовъздигнал модерният поднебесен Вавилон! Укрепление на човеци и демони, влезнали в кръвосмесителен завет, в което душите човешки са просто разменна стока  (“Откровение” 18/13).

А какво да кажем за пандемията на астрологията? В него от малък до голям и от цар до пъдар са хванати за гушите от нея. И наистина, по-лесно е от Чупакабра да направиш фотомодел за корицата на списание “Вог”, отколкото да откриеш масмедия, която да не я популяризира.

Хороскопите и зодиите в по-голямата си част може и да са шарлатания, но така или иначе ежедневно искат да са нашите сбъднати прогнози във вид на хомоти върху главите ни. Защото те ни впрягат да галопираме по зададените от тях пътища и крият кой ни е оседлал. Бързо знание само с щракането на два пръста, даването на малко пари... и завесата на бъдещето вече е открехната пред тебе. Вместо да търсиш и да откриваш пътя си, предлага ти се готовото решение, и то по усмотрението на една чужда, вампирясала и чародействаща воля. Която друго не очаква от тебе, освен да се впие в душата ти точно като вампир и да издуи паричките ти като мунтафонско виме. Познание тип “Аламинут” от Дървото на познанието на доброто и злото, което подхранва тщеславието ни и ни кара да се чувстваме като богове.

Поне докато не бъдем изгонени от фабрикувания от него измислен рай.

В будоара на Великата Блудница, мисля си аз, астрологията представлява нещо като ежедневния й молив за вежди.

Обаче изписвайки нейните очи, избожда нашите.

“Ами чудеса като верни предсказания, общуване с духове, автоматично писане, местене на предмети с поглед и мисъл, излизане от тялото, и т.н., апострофираш ме ти, не потвърждават ли валидността на тези езотерични практики?”

Ще се опитам да ти отговоря така, драги ми приятелю:

Представи си примерно, че си обвинен в тежко престъпление, в което наистина си участвал. Арестуван си, за да бъдеш изправен пред съда. Тогава се появява адвокат, който казва, че ако му се довериш, ще се пребори за теб и няма да се стигне до осъдителна присъда. Обаче гаранция ти не виждаш никаква засега в това.

Другото предложение за избавление идва от твоя съучастник в престъплението, който е и истинският му вдъхновител. Той ти обещава да подкупи следствието и въобще да не се стигне до съд. От теб не се иска почти нищо – само да се съгласиш да не го “изпееш” (разбира се, не ти се казва, че по-късно ще се наложи да бъдеш убит, понеже си имал лошия късмет да бъдеш единствения жив свидетел на престъплението).

Ти си натясно, нуждаеш се от чудо и коя точно от двете възможности ще избереш?

Независимо от твоя отговор, струва ми се, че ние като хора сме предразположени да избираме бързите, лесните и евтините чудеса. Ако се налага по-малко да се бъркаме за тях и повече да получаваме в замяна, значи няма никакъв проблем.

Такива чудеса-магии са предназначени за НАШЕТО ЕГО, за НАШИЯ УСПЕХ, за НАШАТА ПРОСЛАВА. И като така, директно ни свързват с най-алчния егоцентрик във вселената, чиято цел винаги е била да заграби колкото се може повече за себе си. Цялото Писание потвърждава, че той също може да произвежда свръхестествени знамения (виж примерно 13 гл. на Апокалипсиса). Обаче целта му е да мами с тях народите и да ги завлича в падението си към бездната. Точно както в моята малка притча, той ще ти се "притече на помощ", но няма да ти каже какво крои с нея. И че обслужва единствено и само собствения си интерес на "човекоубиец и баща на лъжата".

А Божиите чудеса ли? – те сочат към Бога и към кръста, където твоят грях и твоята вина биват напълно изличени.

Иначе хората сами си избират дали да ядат или не от забранения плод.

Той все още ги кара да се чувстват като богове, защото сами определят кое е добро, и кое – зло за тях.

Но им "отнема билета" за Рая.

И те го усещат... съвсем като теб понякога, нали?

Усещането, че летиш към пропаст...”

“Князът на този свят” разполага с мистична притегателна сила и тя най-често е от интелектуално естество. Да вкусиш от плода на забраненото тайно познание все-още е най-висшата наслада, чрез която земният червей на греха в нас може да се почувства като самият ангел на светлината... обаче малко преди да се превърне в дявол и сатана.

В този тип съвременен гностицизъм, наследил апокрифните евангелия, идеята за спасението е пречупена през призмата на самопознанието и на духовното самоусъвършенстване. В автентичните евангелия – напротив, там самата нужда от спасение е залегнала в греховността на човека, прекъснала едемското му общение с неговия Отец, а Исус е представен като Месията, идващ да възстанови тази разкъсана връзка посредством изкуплението на нашите грехове. Страданията Христови, кръстната смърт и възкресението Му са именно с тази цел. И както обобщава апостол Павел няколко десетилетия по-късно:

" Защото първо ви предадох онова, което и приех, че Христос умря за греховете ни според писанията; че бе погребан; че биде възкресен на третия ден според писанията" (Кор. 15/3,4), „защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш“ (Римл. 10/9).

В гностическите евангелия, подобно и на исляма, никъде няма да намерите идеята за повесения на кръст Спасител, възкръснал на третия ден, а тъкмо това е сърцевината на християнството. В техния дуализъм те говорят за божествени идеи и същности и понеже отричат тоя свят в неговата материалност (а не в падналото му състояние пред Бога, както е в Библията), приемат телата човешки за изначално зли и т.н., се ориентират към едно себеизключване от мирските дела, за да търсят състоянието на просветленост и сливане с вселената. Типично според древния източно-мистичен обичай, но не и според Христос Господ, Който иска Божията воля да се изпълнява и на земята така, както е на Небето – точно това значи идването на Неговото Царство тук (вижте “Господнята молитва” в Лука 11/2).

В този контекст, спасението е най-важната стъпка за нашите души, обаче съвсем не и последната, понеже нашият Господ иска да примири цялото творение чрез Себе Си и със Себе Си.

И чрез кой друг, ако не чрез нас, които сме вече Негови?

Затова Исус ни казва да търсим ПЪРВО Царството Му, понеже църковната ни фанатична вярност неведнъж ни е довеждала до сектантско фракционерство. И дори до самоубийствена и братоубийствена религия, която е белязала почти цялата история на Църквата ни.

Но стига вече!

Сега Църквата започва да гледа не на себе си, а на Царството и на Царя и така тя започва да се превръща в заплануваната от Бог антитеза на Зикурата.

Исус казва, че когато се запали едно светило, то не трябва да се крие, а да се сложи на видно място. Светилникът на Христовата вяра трябва да осветява всички сфери на нашия живот и живота на обществото. Христос е наречен не само "Глава на Църквата", но и "Цар на царете и Господ на господарите". Това значи, че всяка обществено-политическа власт е под Неговия скиптър. Това реалност ли е днес? Не, изобщо. Казано е дори, че "светът лежи в лукавия", чието прозвище е "Князът на този свят".

Огромното противоречие тук е, че "Господня е земята и всичко, що има по нея", но в настоящото време сатана е окупирал незаконно тия владения и няма да ги върне доброволно на Господ и Неговите хора. Спомняте ли си? – "Божието царство насила се взема и които се насилят, го грабват". Битката то да се установи в нас и на земята се нарича “реформация”, защото властта преминава от едни ръце в други, Божият закон възтържествува и праведността се възцарява в портите.

Това не значи по никакъв начин сливане на Църквата с държавата, понеже това е антихристко образувание, което винаги води до тоталитаризъм. Обаче никой не може да оспори, че Бог иска да влияе и господства над своето творение, сега, когато е паднало, да го изкупи, да го възстанови в първоначалния му блясък и достолепие и чрез него да се види необятната Божия слава.

Ислямистите се борят за влияние, масоните и другите най-различни култове, мафиите по света и т.н. и т.н., а ние, които твърдим, че изповядваме Спасителя на човечеството, да се крием само в малките си стаички и да не смеем да покажем носовете си навън, понеже видите ли, разгласяването на вярата ни може да се сметне за шарлатания, за нетолерантно потъпкване правата на хората и за средновековно видиотяване?!?!?! Ами ще се сметне, разбира се, как князът на тоя свят няма да се погрижи за това?! Ще ни нарече "жадни за слава", "мракобесници", "фанатици", "пълни с арогантност и гордост проповеднически ментета" и каквото още ви дойде на ума.

Е... нищо ново под слънцето! Това се е случвало, откакто свят светува, и явно ще се случва, докато светува.

Просто някои хора винаги избират да са на грешната страна и не правят абсолютно нищо, за да го променят.

На тези жители на модерния Вавилон, които се канят да векуват в него като египетски фараони в своите разкошни гробници, бих искал да припомня следното: книгата “Данаил” ни разкрива, че Вавилонската блудница и сатрапка няма истинска власт над човешката история, а Божият Дух чрез пророка на всеослушание обявява пред нея и за всичките векове напред сгромолясването на цялата световна култура.

Божието царство ще помете наследствата на всички човешки цивилизации, които са построени върху славолюбие, идолопоклонство и насилие, а двете исторически предупреждения за това бяха събарянето на Вавилонската кула и унищожението на древния Вавилон.

И ако ние се идентифицираме достатъчно с “камъка, отсечен не с ръце”, с канарата Христос, която ще се забие във фундаментите от ръжда и кал на тоя свят, тогава няма да милеем за собствения си живот, кариера и богатство повече, отколкото за нашия славен Цар, а големият ни приоритет ще бъде разрастването на Неговото царство в България и по цялата земя.

Без сблъсък с Вавилон това няма как да се случи.

Оцеленческият манталитет само ни прави подлежащи на асимилация от негова страна.

Поради структурата на неговата система, този сблъсък няма да е само религиозен, а ще бъде също икономически, политически и социален.

Откакто царете и жреците на Вавилон са придобили монопол върху тайното знание, придавайки му формата на наука, съдържанието на мироглед, облика на култура и статута на държавна религия, и още повече, откакто тоя модел е завладял света заедно с неговите съкровища, те няма да се откажат от завоеванието си току-така (не случайно Библията говори за модела на религията “Вавилон” като за нещо универсално, а не се занимава да изрежда имената на различните религии, които израстват от този корен).

Религията е мерзост, стояща на свято място и тя трябва да бъде пометена оттам. Защо реформатори като Моисей, Илия и Исус, като апостол Павел и Мартин Лутер, насочваха ударите си главно срещу нея? Понеже същността на религията е да се свърже със самата сърцевина на личността, там където се намират нейните най-съкровени убеждения и ценности, като в същото време управлява и фундаменталните структури на обществото, яхнала Звяра на земните царства – тяхната икономика, политика и култура. И реформаторите разбираха, че само атакувайки нея, ще разтърсят устоите на отделната личност, а заедно с това и на цялото общество.

Логично е, ако и ние искаме същия резултат, да дръзнем да им подражаваме.

Антихристкият дух е нашият враг, а не хората, поробени от него.

"И ще му се поклонят всички, които живеят на земята; всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне." (Откровение 13/8)

Така че ако не вярваш в закланото лично за твоите грехове Божие Агне, религията ти, етикирана с каквото и да е име на опаковката си, не може да те избави от тях. Тогава за теб остава "едно огнено очакване на съд", понеже "чрез никой друг няма спасение. Защото няма под небето друго име, открито на човеците, чрез което трябва да се спасим." (Деяния 4/12)

Този избор е Божествено право, но все-пак има един "недостатък": даден му е само земен мандат.






Тагове:   религия,   спасение,   Ню Ейдж,


Гласувай:
42


Вълнообразно


1. анонимен - Нали се роди антихристът?
22.11.2010 19:25
Какво ни очаква и какво да правим?
цитирай
2. анонимен - сега си прочети пак поста и кажи ,
22.11.2010 20:17
какво мислиш за себе си
цитирай
3. estirbg - "Звяра на земните царства – тяхната икономика, политика и култура."
22.11.2010 20:23
Приятелю, имаш една неточност в представянето на "звяра" - той не е "Звяра на земните царства – тяхната икономика, политика и култура." -
Библейския смисъл на "звяра"е точно и конкретно посочен (виж Даниил).Малкия рог в Даниил представлява папския Рим, Ватикана. Отклоняваш вниманието на хората от този, който скоро ще наложи на целия свят да му се поклони и да го признае за Бог (виж Откровение на Йоана). Римокатолическата църква, Ватикана в лицето на папата ще наложат със закон поклонение в езическия ден на слънцето-неделята, а това е в пълно противоречие със Закона на Бог(Декалога), който определя Съботата като ден за поклонение на Твореца. Поразгледай моя блог и ще намериш обяснение на някои основни символи и отговори на доста Библейски въпроса, които пряко ни засягат днес, нашето последно поколение. Иначе чудесно си представил същността на "Ню Ейдж". Поздравления!
цитирай
4. anlov - анонимен 1,
22.11.2010 22:06
ако решим, повтарям, решим да познаем Христос, доста по-лесно ще се ориентираме в това кой точно е антихристкият дух, чрез кого оперира на земята и как да избегнем лукавите му хватки. Имаме Кръста, Святият Дух е на земята, за да ни отведе при него, а също така и Писанията са "на една ръка разстояние", не само "Каменицата"... :)

Сърдечни поздрави!
цитирай
5. anlov - анонимен 2,
22.11.2010 22:08
ако истински се вълнуваше от това, щях да ти споделя някои работи за себе си, но така, както си се скрил зад тоя параван, дори и майка ти не може да те намери. Пък камо ли аз, за да си говорим такива лични неща. :)
цитирай
6. anlov - estirbg,
22.11.2010 22:27
запознат съм донякъде с концепцията на адвентистите, но много трудно ще ме убедиш, че само католицизмът е този Звяр (при все, че той наистина е изпълнявал неговите функции през големи периоди от човешката история). Не бих отрязал нито един от трите клона на християнството, защото не можем да ги сложим под един знаменател, нито пък да издигаме една църква като “истинската”, а другите – като фалшивите. И защото смятам, че така се дава вокализация на “клеветника на братята”. Лепят се клейма на общо основание и некоректно се тълкува Библията, като се правят безотговорни генерализации.

Обаче има Библейски принципи, въз основа на които можем да правим трезва преценка какво значи вяра и какво – фарисейство, което не само я имитира, но я и преследва. Какво значи църква (еклесия), и какво – религиозна търговия с души, която Бог ненавижда.

Спомни си само бакшишът на Каин, който той се опита да пробута като религиозна жертва на Господ, и веднага ще се съгласиш с мен за нейната природа на наемен убиец. Гордостта зад "сакралната" маска е даже още по-страшна. Понеже се свързва с уродливо духовно образувание, което се представя за "ангел на светлината". Вдъхновителят и поръчителят на тези наети от него религиозни утопии, които всъщност представляват копия в двете значения на тая дума, насочени срещу Оригинала.

Триединният Бог никога не е бил техният автор, а дори ни предупреждава чрез "Апокалипсиса", че Великата блудница (техният сборен пророчески образ, описващ същността им) ще обезчестява страшно земята, яхнала Звяра, т.е. силата и властта на земните царства.

Тоталитарният дух на одържавяваните официално религии е ярка демонстрация на "Мерзостта, която води до запустение", чрез Юдовия съюз на златния кръст със златния жезъл, опорочил тотално "чистотата и простотата на Христовото евангелие". Или чрез пълното обсебване на държавността, културата и личностните свободи от исляма – там, където той господства.
цитирай
7. anlov - estirbg, само да завърша.
22.11.2010 22:31
Ти казваш, че това не би могло да бъде съюзът на политиката, икономиката, културата и религията.

Аз само ти предлагам да се замислиш върху 13-та гл. от “Откровението на Йоан”. Короните на какво са символ? А рогът? Ами тираничният звяров нрав?

Как, как може нещо да има цялата нечестива власт върху всички земни племена, ако преди това не му е било дадено да заграби съкровищниците на земята и високите й места на управление?

цитирай
8. estirbg - Мога да поспоря -
22.11.2010 23:43
Ок, ще ти отговоря,...но вече е много късно, а утре трябва да ставам рано :(
цитирай
9. anlov - Разбирам, няма проблеми.
23.11.2010 01:18
Надявам се да не съм те натоварил излишно с писаниците си. Днес имах повечко свободно време и ми се дощя да го оползотворя тук. Иначе много рядко влизам напоследък. Следващите дни ми се очертават заети, но ти, ако искаш, сподели мнението си. Няма да подлютявам спора, обещавам ти :)
цитирай
10. monna - Светлина в душите!
23.11.2010 11:49
Привет, Анлов!:)))
цитирай
11. anlov - Привет, monna! :)))
24.11.2010 00:28
Ами нали е казано: "Да бъде светлина!", така че за душите ни е добре да се стремят към нея.
цитирай
12. cornflower - Такава е философията на антихриста:
24.11.2010 19:12
" Вместо да търсиш и да откриваш пътя си, предлага ти се готовото решение, и то по усмотрението на една чужда, вампирясала и чародействаща воля. Която друго не очаква от тебе, освен да се впие в душата ти точно като вампир и да издуи паричките ти като мунтафонско виме. Познание тип “Аламинут” от Дървото на познанието на доброто и злото, което подхранва тщеславието ни и ни кара да се чувстваме като богове."
-----------------
Страшното е, че имунитета на поколенията след нас отслабва все повече и те не са способни да се противопоставят на сатаната. Той е като лавина, като цунами...

Благодаря ти за актуалната статия.
цитирай
13. anlov - Съгласен съм с теб, Люба.
25.11.2010 16:54
Положението е наистина трагично. Повечето хора са склонни да налапат всяка близалка, която им се подава отнякъде. Като забравят, че тази "Захариада", в която се въвличат като консуматори, после се оказва горчива като смъртта отрова.

"Горко на ония, които наричат злото добро, а доброто - зло; които турят тъмнина за виделина, а виделината - за тъмнина; които турят горчиво за сладко, а сладкото - за горчиво!" (Исая 5/20)

цитирай
14. compassion - Никой не е станал праведен и мъдър
26.11.2010 13:27
само защото е прочел една книга, та дори и това да е книгата на книгите. Личността и Вярата укрепват в борбата и страданието. Готовите рецепти за щастие са като мираж в пустиня: не удовлетворяват жаждата на духа за Божиите истини.
Интересна статия си написал, Ангеле. Буди заспалите.
цитирай
15. anlov - Дано някой се е събудил, Руми!
26.11.2010 16:06
Защото не можеш да събудиш някой, който се е направил на заспал.

Имаше такава една приказка, която ми се струва доста вярна.

Сърдечни поздрави към твоите далечни селения! :)))
цитирай
16. monna - Поздрав, от една много събудена!:)))
26.11.2010 16:09
Усмихнати дни и нощи!
цитирай
17. anlov - Аааа, ти си си будно момиче, Мони, знам те аз. :)))
26.11.2010 16:18
Че и мен не ме оставяш да заспя, понеже не веднъж или дваж се е случвало нощем да разглеждам твоите страхотни картини.
цитирай
18. severen - Новата епоха
26.11.2010 16:28
Винаги се е говорило и писало за смяната и редуването на времената. Началото на поредната Нова епоха няма точно определена дата, но приблизително може да се посочи, че е започнала преди около 50 години. И тъй като процесът на установяване протича плавно, този преходен период ще продължи още около 40 години.
Промените имат глобален характер,но поради плавния си преход малко хора ги забелязват и отчитат. Промените с катастрофален характер се забелязват само от хората,които са потърпевши,а за останалите катастрофите си остават епизодични събития без особено значение.Във физически смисъл, тези промени се налагат от увеличаването на слънчевата енергия, достигаща до Земята. Слънчевата система при своя непрекъснат бяг през Вселената, премина през огромен прахов облак. Този "тъмен период" е продължил малко повече от 5000 години и сега през все по-разреждащото се космическо пространство, достигащите до Земята слънчеви лъчи са все по-мощни. Повишеното постъпление на слънчева енергия върху Земята прави неблагоприятни условията за съществуване. Тези, които са с ограничен енергообмен, а това са повечето от хората, не могат да се адаптират към промените. При тях, така да се каже, избива на най-тясното място във вид на инфаркт, инсулт, рак, и много други. Много често, хора нямащи никакви извести здравословни проблеми до този момент, просто ще падат по улиците.


цитирай
19. zvezdichka - Една от основните
26.11.2010 20:36
причини на сатана е да заблуди колкото се може повече души и успешно се справя засега. А ти много точно си писал, че "Божието царство насила се взема и които се насилят, го грабват". Така, че всеки прави своя избор, на кого да се покланя и кого да следва във вътрешното на сърцето си. Само, че много хора не са се научли да слушат гласа на сърцето си и този тих вътрешен гласец е закърнял, защото отвсякъде се стремят да ограбят душата на човек. И затова и радостта им е престорена и ценностната им система е опорочена и такива хора ще презрат и написаното от тебе...
Но аз те поздравявам за позицията, която изявяваш с този постинг!
цитирай
20. anlov - severen, благодаря ти за коментара!
26.11.2010 22:50
Като не зная как да ти отговоря, явно ще се наложи да замълча. Просто наистина не зная какво да кажа, а не, че правя опит да те пренебрегна.
цитирай
21. anlov - Да, трудно е да останем верни на сърцата си, zvezdichka.
26.11.2010 23:13
Особено когато задълго сме отказвали да ги слушаме и на тяхно място е зейнала празнина.

Аз лично вярвам, че най-ценният успех е този, за който си проливал потта си, впрягал си и си пришпорвал ума си и си му давал сърцето си, без обаче той да те е лишавал от него и да те е оставял с дупка в гърдите. Говоря за успеха, който постигаш, без да се продаваш на безценица. Без да жертваш принципите си. Без да губиш приятелите си. Без да изоставяш мъжа си или жена си, или пък да осиротяваш децата си.

За жалост, много рядко в България ни учат да обичаме така, както ни обича Бог. Не помня да са ми го казвали в яслите, нито в детската градина, нито в училище, нито в университета. Майка ми и баща ми със сигурност не са ми преподавали такива уроци, нито дори баба ми, която беше доста набожна и, предполагам, е била първата, която ме е заквасила с християнската вяра. По онова време не обичах да общувам с попове, но и тия, които ме познаваха, нито веднъж не са ме потърсили, за да ми кажат това най-важно нещо за природата на Бог. Ако не бях го преживял лично преди двайсетина години, сигурно никога нямаше да повярвам в "някакви си библейски анахронизми". А впоследствие намерих и хора, които не само учеха за безусловната Божия любов, но и се опитваха да я живеят. Знаеш, че то се усеща - тук за известно време дори и да се опитат да те заблудят, рано или късно истината излиза наяве.

Ето защо станах един от тях - християнин-протестант, и никога не съм съжалявал за това си решение. Въпреки че в България има големи предразсъдъци за протестантството и често-често се налага да обираш негативите от това. Но какво значение има, след като ти знаеш кой си и в какво си повярвал?...
цитирай
22. severen - Не ми отговаряй,
27.11.2010 09:49
anlov написа:
Като не зная как да ти отговоря, явно ще се наложи да замълча. Просто наистина не зная какво да кажа, а не, че правя опит да те пренебрегна.

но ако можеш погрижи се за себе си и близките си защото остана малко време,а промените на личностно ниво изискват време и усилия.Лесно е да повишиш собствените си вибрации,трудно е да вземеш решение и да го следваш.
цитирай
23. anlov - Благодаря ти за добронамерения съвет, severen,
27.11.2010 21:20
обаче ако си ме разбрал правилно, аз взимам решения със сърцето и ума си, които са основани на моята християнска вяра!

Имам си пре-пре-достатъчно основания да смятам, че тя е единствено спасителна за мен, за семейството ми и за всички хора на земята.
цитирай
24. pentecost - Интересно
07.04.2011 08:27
anlov, много добър постинг, макар и доста дълъг и многословен, но поздравления. Аз на моя блог пиша за сходни теми, в малко по-сух стил предполагам. Наскоро публикувах три статии против астрологията, има и за окултизма, езичеството и др. Може да ти е интересно, хвърли един бърз поглед, ако имаш желание. Ще се радвам да сме "блогови приятели", ако има такова нещо :) Keep the faith!

Хубав ден и Бог с теб, брате!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 951508
Постинги: 177
Коментари: 1515
Гласове: 5167
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930