Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2016 03:59 - Между Кръста на Голгота и рогата на Бафомет
Автор: anlov Категория: Други   
Прочетен: 1122 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 13.08.2016 11:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бог ни е обещал в Библията, че ако се приближаваме към Него, и Той ще се приближава към нас. И ние чакаме Той да го направи, без да сме предприели даже и една крачка към Престола на спасението и на благодатта?! Не, Бог няма да се нахвърли върху нас, за да ни оправи живота, пречупвайки волите ни. Самият той ни е създал с тях, давайки ни свещеното право да избираме между всяко добро и всяко зло на тоя свят. Между истината и лъжата. Между святото и скверното. Между невинноста и престъплението. Между вярността и предателството. Между алтруизма и егото. Между смирението и възгордяването. Между очовечаването и оскотяването. Между граденето и рушенето. Между щедростта и алчността. Между умереността и разгула. Между духовността и хедонизма. Между синовството и еничарството. Между родолюбието и безродството. Между братството и расизма. Между надеждата и депресията. Между вярата и страха. Между любовта и омразата. Между даването на живот и убийството му. 

В крайна сметка, между Словото на Исус Христос и ученията и идеологиите на антихризма.

Между Кръста на Голгота и рогата на Бафомет.

И Евангелието се заключава именно в това, че дори и цял живот да си играл „Танца на смъртта“ със злото, винаги можеш да напуснеш това прокълнато парти. Като блудният син, който се реши да го направи, затънал до гуша в тинята на своите грехове. И цяло чудо е, че дори и в най-отвратителните ни свинства Бог тръпнещо чака ние да се сетим за Него, да направим оная съдбовна първа крачка, която ще Го накара не просто бавно да се приближи към нас, а направо да се затича и да се хвърли на нашите вратове.

Божествената прегръдка... слагането на Царския пръстен на ръката ти... Небесното тържество - това се усеща почти физически, когато се завърнеш у Дома...

(по „Евангелие от Лука“, 15-та гл.)


"Бог прочее - без да държи сметка за времената на невежеството, сега заповядва на ВСИЧКИ човеци, навсякъде, да се покаят!" ("Деяния на апостолите" 17/30)

"Господ заради вас търпи за дълго време. Понеже не иска да погинат някои, но ВСИЧКИ да дойдат на покаяние.”
("Второ Петрово" 3/9).

Покаянието пред Бог в този смисъл е не само най-дълбокото Негово желание и очакване, но и заповед за спасение и вечен живот.

За ВСИЧКИ НАС.

Обаче има ли кой да откликне?






Тагове:   избор,


Гласувай:
1



1. anlov - ...
13.08.2016 15:53
За съжаление, с всяко добро нещо на тоя свят и с всеки дар Божи може да се злоупотреби. Развилняват се грешниците като божества от Олимп и мерзкият им грях от таен става явен, агресивен и тотален. Доброто се превръща в зло, а злото - в добро, както пророкува Библията. Но вярвам, че ние като хора с християнска съвест и вяра не бива да се спотайваме, когато това се случва. Църквата на нашия Господ би трябвало да е пророк за своите народи, за да ги "назидава, увещава и утешава", както е написано в Евангелието. В личен план това означава всеки християнин да стане ближен дори и на най-анатемосания от обществото блуден син или разблудна дъщеря. Безусловната обич е готова да плати за всяко гнусно калолечение - без съмнение. В къщи, на работа или на почивка - без значение. Какви са тия чекирания на неделни, рождественски или великденски служби?! Духът на пророческото не е да баем, да предсказваме или да бъдем „християнски“ врачки (като каканижем примерно безкрайно за Антихриста и все налучкваме дата за края на света). А да препашем престилките си на слуги, да коленичим и да умиваме нозете на приятелите си. Както го направи и Исус, нали? Всъщност, духът на пророчеството е да свидетелстваме по такъв начин за Него („Апокалипсиса на Йоан“ 19/10) Въпреки предупреждението Му, че никой такъв пророк не е приет в собствения си дом...
цитирай
2. anlov - ...
13.08.2016 16:05
“Аз ще разруша тоя ръкотворен храм и за три дни ще съградя друг - неръкотворен.” (“Евангелие от Марк” 14/58)

“За Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години - като един ден.” (“Второ Петрово” 3/8)

Е, да, безспорно по-горе Исус говореше за Своята смърт и за възкресението Си на третия ден. Ала не е ли и Църквата също Неговото Тяло, което сега - в началото на третото хилядолетие след Христа, като излизаща от пещерното си битие, за да възкръсне, да донесе Евангелието до всяко човешко същество на земята и тогава да дойде краят й?

Естествено, никой не би могъл да знае точната дата. Пророкувано ни е, че трябва да бдим, понеже ще стане неусетно - като дъждеца, с който започна всемирния потоп. Затова и според „Откровението“ духът на пророчеството е да свидетелства за Исус, чрез Който ще се спасим, а не да бие погребалната камбана за тоя или оня ден и час, както го правят някои пещерняци, обладани явно от месианския комплекс.

А относно възстановяването на Храма в Йерусалим, Исус съвсем категорично заяви на евреите: „Ето, вашият дом се оставя пуст.“ Той пророкува, че камък върху камък няма да остане от него и чрез новозаветните автори Святият Дух постоянно говореше за новородените чрез Него и чрез Неговото Слово човеци, които вече са Храмът Божий - както евреи, така и езичници.

Вярвам, че след Голгота нито на старозаветните животински жертви (т. нар. „курбани“), нито пък на който и да е първосвещеник ще бъде позволено да заместят Исус Христос, Който цели две хиляди години служи от небесната Светая Светих за нас.

И о, Господи, нека не оставяме службата Ти напразна...
цитирай
3. anlov - ...
15.08.2016 00:52
Предателят Юда публично целуна Исус в един зрелищен и трагичен спектакъл. За пари. Докато любимият Му Йоан просто полягаше в скута на своя най-добър Приятел нейде по къщи, поляни и канари. И не беше ли това най-великото тайнство за него, най-великата награда?! Понеже той не пожела нищо... абсолютно нищичко в замяна...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 950027
Постинги: 177
Коментари: 1515
Гласове: 5167
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930