Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2014 23:08 - Помосковчване... или БЪЛГАРИЯ!
Автор: anlov Категория: История   
Прочетен: 4868 Коментари: 9 Гласове:
9

Последна промяна: 24.04.2016 07:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Ако е вярно това, че бръчките са следи от минали усмивки, то по тая ботоксирана кремълска зурла явно са били заличавани белезите от садистично усмихващото се имперско високомерие. Видимо деспотът все още е убеден, че "курица не птица, Болгария - не заграница". Въпросът е: а ние все така ли ще се оставяме да ни развъждат като някакви пилци за клане в неговия кокошкарник?


Щом Левски, Захари Стоянов, Раковски и други будни българи по онова време са гледали с неприязън към апетитите и ламтежите на Русия към нашите земи, може би и на нас, днешните българи, нещо трябва да ни светне. Това Левски да напише, че ще им “изскубне чепките” на Ботев и Каравелов, ако докарат “миризливия казашки ботуш” у нас, шега ли ви се струва? А Захарито (явно от личен опит) е установил, че “московлъка е лошо нещо” и даже проклина мига, в който е произнесена за пръв път думата “Русия - наша освободителка и покровителка”. Дори най-емблематичният наш русофил Вазов дотолкова се е разочаровал от своя идол, който след Съединението ни заплашва с пълна окупация, а през 1916-та година направо ни напада в Добруджанската война, че е написал в стихотворението си "На руските воини": "Строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново."

Всъщност, те ни го бяха донесли още след Сан Стефано, обаче трудно се преодоляват някои вкоренени надълбоко предразсъдъци и убеждения. (Нека вметна само това: историците винаги са били наясно, че стратегическите цели на Русия по време на т. нар. “Руско-турска освободителна война” са били Босфора и Дарданелите, а ние сме били единствено задължителното предмостие към тях. Затова и в Сан Стефано тя не ни дава истинска свобода, а позволява на турските армии безпрепятствено да преминават през нашата територия, опустошавайки я, грабейки я, изнасилвайки жените, за да може евентуалното българско правителство да задържи уж като защитник руските войски - които, между впрочем, правят същото у нас, и то с нашата финансова издръжка. Великите сили добре са разбирали тия нейни намерения и затова й се противопоставят чрез Берлинския конгрес, който обаче пък разпокъсва България. Ами така е, абсолютно прав е бил Левски, като е казал: “Който ни освободи, той ще ни и пороби.”) Империите не познават милост, макар понякога да си позволяват двулично и подло да я демонстрират. Нахендрихме се от турски трън на руски глог, ама все-още не искаме да си го признаем. Иначе и аз като дете вярвах в мита за славянската солидарност между Русия и България. Сега ми остана само симпатията към руснаците, руската бира, литературата и киното им.

Днес Путин се опитва да възроди СССР със същите стари имперски средства. Неговият възлюбен Евразийски съюз трябва да просъществува дори и с цената на помосковчването на някои страни. И пак, ако забелязвате, каузата е "свята" - под знака на православния кръст, срещу тоя прогнил в самодоволството си Запад (и не, че той не е такъв). Обаче в съвременния свят, освен силата на оръжието, се използва, и то в много по-голяма степен, и финансовата мощ. Затова руските милиарди се въртят от западни банкери. Което на практика значи, че Русия бавно и постепенно прави Европа финансово зависима от себе си, не само енергийно. Изкупва дялове от нея, така да се каже (между впрочем, същото го правят и ислямистите - много тревожни тенденции, като се имат предвид и техните цели и намерения). И като се знае, че банките и бизнесът държат политиците, ето защо алчна Европа само се зъби като мръсно коте на руския мечок, а той си прави, каквото на него му скимне.

Така че, изхождайки от всичко това, аз съм гневно настроен срещу тоя руски “Хайл Путин” и неговите попълзновения както в Украйна, така и у нас - чрез правителството на новата продажна тройка.

Нали “братушките” я измислиха тая конспирация с десети ноември, когато просто направиха дворцов преврат и започнаха да осребряват нагло огромната си власт, като я превърнаха във финансово-икономическа? Те винаги са били на тоя ленински принцип: “Граби заграбеното!” Дали е случайно, че множество съветски граждани в качеството си на премиери на страната ни са ни докарали дотук, до дъното на ямата? Като се почне от свирепият братоубиец Георги Димитров, който обезглави духовно народа ни, мине се през Васил Коларов, Гриша Филипов, а в последните години ударният съветски почин бе продължен от Андрей Карлович и Сергей Станишев (вярно, Тодор Живков също искаше да ни направи 16-та република на СССР, тайно му продаде златния ни резерв от 24 тона злато, ама неговият произход беше поне доказано Правешки). А в момента пък ни управлява правителство, което се крепи на три про-руски партии. Така е, и ДПС е такава - просто тя е инструмента на Москва и Анкара у нас. (Ето нещо интересно по въпроса - в Корпоративна търговска банка - банката на държавата, избрана още от първата “Тройната коалиция” по настояване на Доган, ислямски, руски и български капитали работят в съдружие с Руската външнотърговска банка). И как няма да имаме такива оркестри като “Орешарски”, като виждаме кой явно поръчва музиката?

Но нещо доста се отплеснах, сори! Научихме, че в Крим болшинството жители са руснаци, обаче тия земи и те си имат интересна история като нашата. Имало е руска имперска анексия там, после сталинистко прочистване... Стратегически гледа Русия и на това парче земя. Заселила го е с руснаци, като насила е изтръгнала местните от корена им. Но така или иначе, според последния законов акт, Крим принадлежи на Украйна. Какво да кажа... много сложно се очертава всичко. Но аз съм категоричен в едно: подкрепям Украйна в стремежа й да скъса попечителството на Русия върху себе си. И украинският, и българският народ заслужават по-добра съдба. О, да - и руският също.

Така... сега нека да се върна към първоначалното си намерение и за всички заинтересовани по темата да пусна тоя линк за Добруджанската руско-българска война. Доскоро и аз не бях чувал за нея, но един мой приятел бе така добър към мен да ме просвети.

Такива текстове няма да намерите в учебниците ни по история, понеже там не допускат все-още доблестните български историци за техни съставители:

"ВОЙНАТА НА РУСИЯ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ В ДОБРУДЖА (1916-1917г.)" - http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=535:-1916-1917&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61


Ерик Адамс - тоя невероятен глас на мъжа, бащата и война, който избра за творчески псевдоним имената на своите деца, изпя в Каварна нашият химн така, както ние трябва да го изживеем като българи.




Гласувай:
9



1. germantiger - Поздравления и още МОСКВИЧА НЕ Е МЕРЦЕДЕС,АЗАЗКАТА - БМВ "ИЧ"
17.03.2014 01:15
КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
- потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
- Русия беше против акта на българското Съединение
- Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти

Апропо в световен мащаб:
- РУСИЯ ВЛАДЕЕШЕ 136 НАРОДНОСТИ
- БЕШЕ ИМПЕРИЯ МНОГО ПРЕДИ ЩАТИТЕ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИМА
- НАЛОЖИ КОМУНИЗЪМ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА
-СЪВЕТСКАТА ВОЙСКА ИЗНАСИЛИ 2 МИЛИОНА ГЕРМАНКИ, ХИЛЯДИ УНГАРКИ, ПОЛЯКИНИ СЪЩО И ДОРИ Е ПОСЕГНАЛА БЪЛГАРКИ
- ПАК СЪВЕТСКА РУСИЯ СЛЕД ВСВ ЗАГРАБИ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ-ИЗТОЧНА ПРУСИЯ-РОДИНАТА НА ФРИДРИХ НИТЦШЕ, ИММАНУЕЛ КАНТ, ФРИДРИХ ВЕЛИКИ...
КАК СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ИЗНАСИЛВА ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО 8-ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА СЪМ ПИСАЛ ПО-НАДОЛУ В ОПИСАНИЕТО НА ПРОФИЛА!

ВЪПРЕКИ ВСИЧКО-ВИНАГИ ПОКЛОН НА РОССИЯ И РУСКИЯ ВОЙНИК (СЪЩО ФИНЛАНДСКИЯ, ВОЛЖСКОБЪЛГАРСКИЯ, РУМЪНСКИЯ, ПОЛСКИЯ ВОЙНИК) ЗА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!!!
цитирай
2. anlov - Аз също съм благодарен за всяка капчица кръв, проляна от руски войник за нас.
17.03.2014 06:50
Доскоро безочливата московска пропаганда твърдеше, че 200 000 техни воини са загинали в тая война. Но дойде един честен руски историк в България и каза, че са някъде около 16 000 (тогава май са променили и лъжливия надпис на “Александър Невски”). Божидар Димитров някъде беше споделил, че специално се е ровил в педантично оформените руски архиви и е попаднал на същата бройка. Ами че само ние сме дали почти толкова жертви в тая война. И точно поради това трябва да свеждаме глави и пред тях, а не само да сгъваме колене пред Матушката.
цитирай
3. aboychev - 200 000 СА ЖЕРТВИТЕ СРЕД
17.03.2014 07:45
БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ В ПЕЗУЛТАТ НА ПАРТИЗАНСКАТА ВОЙНА КОЯТО ВОДИ Г.ГУРКО
ЮЖНО ОТ СТАРА ПЛАНИНА. ТАКТИКАТА МУ Е ДА ПРЕВЗЕМА СЕЛИЩА ДА ПРЕДИЗВИКВА ВЪЛНЕНИЕ И ДА СЕ ИЗТЕГЛЯ СЛЕД КОЕТО ЧЕРКЕЗИ И БАЩИБУЗУК БЕЗНАКАЗАНО ДА ИЗБИВАТ БЪЛГАРИТЕ.
ТАКА СЕ СТИГА И ДО ОПОЖАВЯВАНЕТО НА СТАРА ЗАГОРЕ И ИЗБИВАНИТО НА НАСЕЛЕНИЕТО
Й КОЕТО Е ЕДНА "НЕЗНАЧИТЕЛНА" ЧАСТ ОТ ИЗБИТИТЕ БЪЛГАРИ С ЦЕЛ ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА И ПРЕВРЪЩАНЕТОНА ОСТАНАЛИТЕ В БЕЗРОПОТНА
МАСА БЛАДОДАРНИЦИ НА "ОСВОБОДИТЕЛИТЕ"
ТОЧНО ГУРКО Е КАТАЛИЗАТОРЪТ НА ГЕНОЦИДЪТ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ ОСЪЩЕСТВЕН ОТ РУСИЯ В ТАЗИ "ОСВОБОДИТЕЛНА" ВОЙНА
цитирай
4. anlov - Приписват това стихотворение на жигосващият с рими и сатира Радой Ралин:
03.04.2014 08:36
Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
Помниш ли когда пришьол със танка?
Беше млад, но се държеше мъжки.
Зарази семейството ми с въшки.

Взе на мама златните пендари
и дори галошите ми стари.
Помниш ли как кушаше картошки?
Наконец забърса три кокошки.

После си преспал със какa Сия
и изпил си всичката ракия.
А след време чухме и мълвата,
че си гръмнал тате във главата.

Длъжен бях да те обичам, Ваня.
Даже кръстих дъщеря си Маня.
Залъкът си давахме насила
на Русия – тая дива сила.

После цели девет петилетки
грабихте уран и руди редки.
Грабихте и жито, папироси…
Зарад тебе ходим голи-боси!

Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
Ние всички хранехме танкиста.
А пък ти ни пазеше със танка
и ни взе последната луканка.

Пазеше и немците, и чехите.
Ние тук възпявахме успехите.
С паметник стърчиш ни над главата
и скверниш небето и земята...
цитирай
5. anlov - "Съветска история" - https://www.youtube.com/watch?v=Di0E9cfsIxs&list=PL14C4551207FC0F06
03.04.2014 17:49
Оттук могат да се проследят всичките шест части.
цитирай
6. anlov - ...
06.04.2014 20:26
"И защо налитате като орли на нашата нещастна земица? Малка ли е вашата държава? Не ви ли са до­волни сто милиона верноподаници, състоящи се от 10-15 народ­ности? Не ви ли стигат два милиона солдати? Искате съединението на славяните в едно цяло. Много доб­ре; мисъл прекрасна, към която всеки славянин трябва да се стреми. Коя славянска малка държавица няма да се счита ща­стлива да бъде в съюз с велика Русия, да има на помощ ней­ната мощна сила. Но вашето желание за съединението на славян­ските племена е чингизхановско. Вие желаете да се простират над славянския свят не съвременни братски связи, не начала свободни, не пълно развитие на всяка отделна народност съобразно с ней­ните нрави и обичаи, не пълна търпимост на всяка местна кул­тура - но отживелите византийско-татарски начала."

Захари Стоянов
цитирай
7. anlov - ...
13.04.2014 23:17
“Не е честно да творим зло и лукавост. Прави болгарин не лажи, не завиждуе, не денгубие, не лицемерствуе, не блудуе, за печена кокошка верата не разменуе. Не е честно мене, болгарину, да отчайвам се и да отвръщам на зло со зло.”

Йордан Хаджиконстантинов-Джинот (възрожденски просветен деец и книжовник)
цитирай
8. anlov - "Секретни документи проговарят - Русия разкъсва българска плът, иска да сме безропотно племе"
22.01.2015 19:46
http://www.svobodata.com/page.php?pid=15046&rid=11104
цитирай
9. anlov - "Русия - враг №1 на българщината и на България"
05.02.2015 13:44
http://www.extremecentrepoint.com/archives/335
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 951215
Постинги: 177
Коментари: 1515
Гласове: 5167
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930