Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2008 16:02 - Прелъстяването ІІ
Автор: anlov Категория: Изкуство   
Прочетен: 16255 Коментари: 40 Гласове:
0

Последна промяна: 14.01.2015 20:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      ...    
      - Боговете залязват, приятелю, за да изгряват отново и отново. Тъмнината им дава покой, за да събират сили и да си играят с нас зад маските на светлината. Във "Фауст" на Гьоте има едни богини, наречени “Майките”, които критиците смятат за измислени от него персонажи. Те нямат имена, но са представени като символ на вечната менливост на нещата. Току се изграждат, току се разграждат… Покрай тях постоянно кръжат идеи, наподобяващи безплътни картини, и тях мощта на майките ту ги показва в светлината на деня, ту ги скрива в потайностите среднощни. Откъдето после Маг решава да ги измъкне, за да ги покаже отново, и – забележи: той показва всекиму само това, което му се иска, само, само него превръща в близка реалност.
     Погледнах Ангел с недоумение. Интелектуализмът, който се бе отприщил в него с такава давеща мощ, вече ме караше да се чувствам почти като някаква грешка на природата, предназначена за изтребление.
     - Знаеш ли какво представляват повечето от гениите в изкуството? Подлоги на законните Властелини на света. Докосват се с дарбите си, които нямат земен произход, до вечните Тайни, но самите те никога… е, почти никога де, не ги разбират. Като оня художник на Кафка от книгата му “Процесът”. Човекът е свързан с цяла невидима йерархическа структура над него, никой не му е показвал истинската Фигура на истинския Престол, той, обаче, е нает Отгоре, за да ги нарисува. Нищо чудно тогава, че емблемата на Престола – изпод движената от провидението ли, от що ли, ръка на художника, започва да заприличва съвсем на крилатата Богиня на лова. Но да не мислиш, че той или неговият създател си дават сметка чий е този печат? Едва ли. Целта на символите е повече да скриват, отколкото да откриват неща, както членовете на някои общества обичат да казват. Това прекрасно го е разбирал и великият Нотрдам (виждаш ли го пак същият печат, за който ти говорих?), известен повече като Нострадамус. Неговите предсказания, всъщност, са стихове, писани на френски, латински и италиански, с разместени букви в думите и метафори-загадки. Което ги прави тъй поразителни за поколенията, защото всяко едно от тях може да открие там точно това, което търси. Обаче главното винаги ще му убягва. Заповядано ми е сега да ти кажа, че в бъдеще и ти трябва да твориш така. Не-не, не ми задавай прибързани въпроси! По-добре се опитай да прозреш защо едно от имената на Вавилон е Тайна.
     - На кого?
     - А когато тя умело се смеси с Хаоса, каквото, ако не знаеш, означава името му, АБРА-КАДАБРА и АЛЕ-Е-Й-ХОП! – просто се получават шедьоврите на изкуството. Техните автори, обаче, само разиграват театри, докато режисьорите им несъмнено предпочитат да си останат в сянка. Те нямат нищо против избраните от тях да получават славата, понеже загадъчно-неразгадаемите им представления задължително разширяват властта им. Какво мислиш, че символизира главната забележителност пред сградата на Съвета на Европа в Брюксел?
     - Скулптурата “Жената, яздеща Звяра” ли? – ненадейно се сетих аз. – Мисля, че идеята е дошла от стария езически мит за изнасилената Европа.
     - Наистина, какъв прекрасен символ сме си избрали ние, европейците! Ще го срещнеш почти навсякъде. Прелъстителната религиозно-окултна и хуманистична мистерия, наречена Вавилон в “Апокалипсиса”, чието смъртоносно оръжие е рога на Звяра – полумесеца. Именно като полумесец е бил изобразяван и древният вавилонски бог, чийто храм е увенчавал като царска корона върха на Зикурата. Впоследствие този символ е бил взет назаем и от други световни религии. Сега разбираш ли защо Апокалиптичният Звяр си има доста глави с рога, всяка от които представлява мощна имперска сила? Да, те представляват свързването на духовната с икономическата, политическата и дори с военната власт в едно. Религията с нейните най-различни имена, национални и културни особености, яздеща на гърба на царствата на този свят. Нали не си забравил, че Звярът, всъщност, е техният любим княз? А прозвището му… Хм, то красноречиво говори за сериозността на намеренията му.
     Усетих някаква неприязън да се надига в мен към горделивата твар отсреща, исках да спра този мътен порой от думи, който ме завличаше нанякъде, но парализирана, волята ми вече беше поставена на колене.
     Прочистих гърлото си с дрезгава кашлица и пораженчески – в знак на съгласие с новия си ментор, вяло кимнах с глава.
     Очите на Ангел, които се бяха забили надълбоко в мен и следяха в този момент за състоянието ми, просветено се усмихнаха.
     - Искаш ли да ти кажа името на онази малка статуйка дето стоеше в моето ателие? – почти шепнешком ме запита той. И без да изчака отговора ми, наслаждавайки се на своето с всеки изминал миг нарастващо превъзходство, пръсна слюнка в ухото ми: – Ба-фо-мет. “Настоятелят на Храма на света на всички хора”. Всемогъщият управник, чиито нозе са стъпили върху земното кълбо и го обхождат денонощно. Някои алхимици тълкуват името му като “Онзи, който боядисва луната”. На рисунка на моя колега от 19-ти век Елифа Леви той е изобразен с една ръка, сочеща към младата луна, а с другата – към старата. Ръцете му са татуирани с надписи на латински: “COAGULA” и “SOLVE”, което означава: първо събери и после разпространи. Ти вече почти разбираш какво могат да значат те, но би ли искал да участваш и в ритуала на ПОСВЕЩАВАНЕТО? Имай предвид, че докато ти търсиш своя Господар, макар и несъзнателно, той отдавна те е намерил и отдавна те е избрал. Всъщност, той е навсякъде с теб и около теб, макар още да не си се тренирал достатъчно да го разпознаваш в своите житейски спътници и знаци. Неговата мистична притегателна сила… ах, приятелю, та тя най-често е от интелектуално естество! Да вкусиш от плода на забраненото тайно познание все-още е най-висшата наслада, чрез която земни червеи като нас могат да се превърнат в ангели на светлината. И може би майсторския готически трилър на сър Роман Полански “Деветата порта” ще ти помогне да осъзнаеш това?
     Едва сега забелязах: Ангел беше отместил главата си от моята и всред разсейващата се и неестествена мъглявина на шептящото му омайване, неговите очи ме мамеха като Луциферовите от платното.
     - Не бой се… не бой се, приятелю – отново заговори той с характерния си гъгнив глас. – На младини човек трябва да опита от всичко. Ето, свети Бернар, например, който е много почитан на Запад, на младини се е кланял на черните деви на келтите. Сигурно е бил като вълк-людоед, понеже това велико животно е придружавало свещената свита на боговете им. Нали по-късно е надал своя вой от амвона, като е призовал кръстоносците да превърнат този свят в скотобойна!* /* Историците смятат, че абат Бернар Клервоски – религиозен деец с огромно влияние не само в родната си Франция, но и в Испания, Италия, Дания и Швеция, е главният вдъхновител на Втория кръстоносен поход. (бел. авт.)/ Ала делото, за което го тача, е, че е узаконил и покровителствал рицарите на Храма. Тоест, Ордена на тамплиерите, искам да кажа; на мъжете с белите роби и червените кръстове върху тях, които, обаче, са служели за прикритие на ПОСВЕЩЕНИЕТО към Ба-фо-мет. Ето още една причина свети Бернар да бъде прославен. Не е ли вън от всякакво съмнение защо дори и Данте го възпява, правейки го дясната ръка на Богородица? Има изписани хиляди писания за храбрите войни от Средновековието, но аз ще ти кажа само най-важното за тях. Предполага се, че тяхната мисия е била да изровят безценните древни свитъци, които са се намирали някъде под Соломоновия храм. Истини, затрупани за цяло едно хилядолетие. Истините за Мъртвеца. Някои ги наричат “гностическите евангелия”, а други, по-волни и поетични – “Легендата за Светия Граал”. Така или иначе, в тях се оспорва мита за възкресението на Исус. Съветвам те, приятелю, да прочетеш мегабестселърът на Дан Браун “Шифърът на Леонардо”, и горе-долу ще ти стане ясно. Защо веднага след него не смелиш и неговия сиамски близнак? – “Тайната вечеря” на Хавиер Сиера. На мен, лично, много ми допада неговата интерпретация на шедьовъра на Леонардо. Прокламирането на вестта за раждането на новата църква, в която древноегипетският мистицизъм и гръцкото познание представляват един нов, съвършено неканоничен ореол около гордо надигащата се глава на ренесансовия хуманизъм. Ти разбираш, че това може да се случи само под новата емблема на Царицата. Затова и досега Леонардовото рисувано послание се намира в църквата “Санта Мария деле Грацие”. Поредното седалище на Тайната, откъдето тя излъчва закодирано волята на висшите небесни сили. И откъдето се просмуква незабелязано дори и в непросветените мозъци. После пък, за да не си помислиш, че всичко си разбрал, се захвани с “Махалото на Фуко” на Умберто Еко. Защото в тая материя няма правила и тук всяко знание може да се тълкува многозначно. Нещо повече. Твоята версия на историята може да я накара да се случи по нов начин. За теб, и дори за другите, ако правилно си ме разбрал.
     - Но аз вярвам в Исус Христос и в неговата майка – заоправдавах се уплашено. – Може понякога да съм лицемер, но не искам да ставам чак явен предател.
     - А кой го иска от теб това? – леко снижи гласа си Ангел и ме погледна с най-искрено недоумение. – “Всички богове са образи на Единия Бог, и всички богини – въплъщение на Една Богиня”, както казва старата жрица от “Мъглите на Авалон” на младия християнин Артур, преди да го короняса за велик крал. Хвала на Марион Брадли как добре е описала неговото възцаряване, но знаеш ли в името на какво? В името на обединението на християнската и на езическата вяра. Такава е мисията ни и сега – да смирим амбициите на християнството за господство над целия свят, като го претопим в големия врящ котел на модерното многобожие и на толерантността ни към всичките религии. Нашите предци са възбудили и ние трябва да поддържаме в едно все по-екзалтирано и оргазмено състояние перманентния ритуал на кръвосмешението между Луната и Кръста. Точно както изрисуваната с лунни изображения фата Моргана, сама въплъщение на Девата-ловджийка, дари утробата си на своя християнски брат, и по такъв начин размножи семето му; оплоди делото му; разшири властта му; направи го легенда! А ти искаш да бъдеш просто един затворник и роб на някакви си мизарабълъви канони и традиции. Виж, няма значение колко тайнствено и неуловимо можеш да им изглеждаш на някои. Нима Леонардовата Джоконда не привлича човечеството тъкмо с това? Дори рентгеновия анализ да се е добрал до заличения в нея медальон на Изида, тя пак си има милиони и милиони обожатели. И ле-е-екичко им се подсмихва отгоре… Хм, особено на оная паплач от Христови безпросветници. Но те са тренирани да почитат Царицата и не ги жали! Харесва ми, когато виждам, че освен старите класици като Леонардо, Моцарт, Юго и много други, които тайно са прославяли Богинята-Майка, днес също има мнозина други, надигнали глави. Аз лично страшно се възхищавам от Пол Гоген – този “мършав вълк без нашийник”, както го е нарекъл Дега, понеже и той с не по-малко усърдие от тях е бил посветен на Великото Призвание. Ти виждал ли си, например, репродукция на неговата картина “Луна и Земя”? Да… за съжаление, не си. Тогава няма как да знаеш защо Съмърсет Моъм е бил вдъхновен от живота и творчеството на художника за своя прочут роман “Луна и грош”. И там той пише, че картините му ни изпращат много важно послание; че те загатват, без да разкриват, някаква тайна от изключително важно естество. Малцина са избраните като мен и теб да виждат отвъд нейните загадъчни, причудливи символи. Да й служат просветено и осъзнато. Аз сега започвам… Но аз – а питаш ли се къде си ти? Да се множи Тайната така, че да може да влияе на различни групи от хора, религии, политически и икономически сили, изкуства… Случайно ли Артемида е била свързана с Хеката, богинята на тайнствата и магиите, която често се явявала в полунощ на своите си в образа на вълчица? И не е ли това Тайната на тайните – да забулваме Артемидината сладострастна женственост с безкрайните царствени звездни воали на Нощта? Ето, моят любим композитор Клод Дебюси, който като Леонардо е бил един от великите магистри на “Ордена от Сион”, за който ще ти разкажа, в младостта си е имал неблагоразумието да напише музика върху една пиеса с издайническото заглавие “Диана в гората”. Обаче в по-зрелите си произведения само мъдро се е задоволявал да рисува своите магнетични и конспиративно-закодирани лунни пейзажи. Виж, ако оставим Царицата си гола и незабулена, о, какво страшно проклятие ще тегне тогава над нас! Като онова, описано хипнотично от Флобер в страстната му история за Лунната принцеса Саламбо. “Никой смъртен не е вдигнал моя воал” не случайно е един от сакралните египетски надписи, украсявали работната маса на самия Бетовен. По сведение на Шилер, той бил открит върху някакъв древен паметник на египетската богиня-майка.
     - Звучи доста предупредително и даже някак злокобно – дочух собствените си мисли аз, неволно изразени полугласно.
     - На теб, май, тепърва ти предстои да потънеш в тези неща, приятелю – усмихна се Ангел...

(още едно парче от баницата, т.е., поредният откъс от книгата)




Гласувай:
0



1. eien - Изнасилването на словото и скудоумната патетика в блога продължава с нечовешка мощ, затова
14.05.2008 16:35
бе удоволствие да прочета нещо, което силно се отличава!
Благодаря!
цитирай
2. anlov - Благородна eien,
14.05.2008 16:53
ти си решила да ме глезиш с комплименти - признай си го:)))

Е не мога да не ти благодаря, все пак!

Нечии мнения аз особено ги ценя и твоето е едно от тях.
цитирай
3. анонимен - Даскалеску
14.05.2008 17:31
Хе -хе. Чудесен разказ,аз лично нямам търпение да издадеш книга!!! Аз пък пиша стихотворения но никой за жалост няма да ми ги издаде- щото ще кажат- тези стихове оронват престижа на власт имащите,но както и да е. важното е да творим,както и да се трудим!!!!
Сигурно се чудиш как така съм тук на компа!!! Ще отговора- края на учебната година е така че работата намаля, сега ми стискайте палци че предстоят съкращения в училщата,никой нищо не знае. Дано да имам късмет.
Пак ще се поява
цитирай
4. anlov - А, и на мен никой не ми е обещавал още издаване.
14.05.2008 18:28
Но нека веднъж да го свърша романа и да го сложа в чекмеджето, пък все ще му дойде времето.

Когато човек влага сърце и усилия да създаде дадено нещо, това е, мисля, подобно на термичен заряд, въплътен в него, който ще му помогне да пробие ледовете наоколо.

Понеже трудно пиша - с много мъки и пот, тъй като талантът ми в естественото не е от най-големите, затова вярвам, че влагам достатъчно пробивна мощ в тая книга:)))

НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ!(И ти, Даскалеску, чуваш ли?:)

Казвам го на тия от вас, които в момента не вярват много-много, че нещо съществено могат да сътворят с дадените им свише дарби.

Трудностите само ни усъвършенстват, а "невъзможностите" - те не са ли ни изпратени, за да ни изтласкат дори още по-напред?
цитирай
5. анонимен - Знаеш ли, кое не ми хареса..
14.05.2008 22:54
трябвало да се подтисне християнството. А защо то? Или мюсюлманите не са най-опасни? Или будистите не са достатъчно мощни, за да смачкат останалите?
Не, християнството не е враг номер 1.
цитирай
6. anlov - Не да се "подтисне",
14.05.2008 23:32
а да се размие неговата уникалност и да бъде примамена да запее в общия хор на религиите.

С времето тая тенденция ще се увеличава, ще можеш сам да се увериш.

Както, обаче, и другата - тази, която рязко ще й се противопоставя, за да бъде съхранен чист живият извор.
цитирай
7. zari - Съвършено правилен отговор до анонимен 5
15.05.2008 09:13
Моето мнение и виждане е същото!
цитирай
8. anlov - zari,
15.05.2008 09:41
ами казах си:
"Някоя анонимка пак ми е пуснала димка":)))

Само се шегувам с човека, знам, че зад маската "анонимен" сигурно стои някой, който хич не е за подценяване.
цитирай
9. scintilla - "Тези неща"
15.05.2008 10:24
са си за потъване!
Умело прокарани връзки, между които ясно личи Ариадновата - видима, за да е възможно ориентирането в лабиринта.
Удоволствие е да следваш тази нишка!
цитирай
10. anlov - За някои - може би.
15.05.2008 10:43
За други - пълна досада.

Но така е, не всеки става за всички.

Както и тези всичките със сигурност не лепват на всеки един:)
цитирай
11. inamay - ...
15.05.2008 11:14
"... загатват, без да разкриват... да виждат отвъд нейните загадъчни, причудливи символи. Да й служат просветено и осъзнато..."

Ти пак си казал всичко!!!
Благодаря ти!
цитирай
12. anlov - И аз ти благодаря, inamay!
15.05.2008 11:17
Но чак всичко ли????????
цитирай
13. sisi89 - mnoo ti razbira
15.05.2008 17:34
glavata
цитирай
14. anlov - Сиси,
15.05.2008 17:40
ей такива леки директни обстрели ме карат да живна:)
цитирай
15. sisi89 - mnogo
15.05.2008 18:04
vajno
цитирай
16. anlov - Изкара ме от дрямката, искам да кажа, как да не е важно.
15.05.2008 18:48
За повече - ще трябва да се напънеш.

Но я недей го прави, по-добре, че ще вземеш да родиш някоя мисъл и ще се чудиш после ко дъ прайш с неъ:)))

(Я да те видим сега дали носиш на бъзик, Сиске. След като си се научила да се държиш нагло, бъди така добричка и да научиш как да устискваш на онова, дето сама си-си го предизвикала.)
цитирай
17. анонимен - от гробаря
15.05.2008 21:00
Ангеле не си само ти искаран от дрямката, тая сиси го дава леко все пак,аз имам конфликт и пряк сблъсак с един фашист- фелдмаршал- има и блог, жестоки обиди си казахме,важто с тая сиси е нищо.
АААА сиси не коментирай неща които не разбираш. За едно те поздравявам само сиси- не използваш лични нападки.
Поздрави ангеле,забравих да кажа че постинга ти е хубав.
цитирай
18. anlov - Да, прав си, Марияне,
15.05.2008 21:15
думите й не бяха кой знае колко груби, но с тоя леко презрителен непукистки тон да ми идва тук на гости...
Някак си не беше съвсем прилично.
Инъче всеки може да критикува колкото си иска, да харесва или въобще да не одобрява - това е в реда на нещата. Но важното е нещо да се обсъжда, а не безмозъчно да се плюе по някой.
Аз съм такъв човек, че не ги приемам твърде лично тия работи и фитила ми е доста дълъг, ама нека се учим, все пак, как да общуваме не като приматите.

А тоя твоя фелдмаршал що за птица е?
цитирай
19. анонимен - от гробаря
15.05.2008 21:25
Какво да ти кажа ангеле- той е фашист. В блога му има лозунги- Да живее Арийска България!!! Написах коментар в блога му но първо трябва да го одобри. Опитах се да смекча тона,ще видим. За първи път се сблъсквам с такъв човек. Влез в www. zemara.blog.bg. и виж коментарите,аз го заговорих първо но той почна с обидите.
Кланя се още на Адолф Хитлер и твърди че няма да бъде забравен щото Хитлер е бог.
Сам си прави изводите Ангеле. Този човек ме ожаси.
цитирай
20. anlov - Нямам време сега за него, след малко изкачам.
15.05.2008 21:38
Но ти хубаво правиш, че закаляваш шпагата си. Ще ти трябва тя, няма начин.

Само внимавай, моля те, със злобарите, не им позволявай да ти влезнат в съня като среднощни кошмари:)))
цитирай
21. анонимен - Даскалеску
16.05.2008 16:44
Наистина съм доста очуден. Мъро внимавай с този фелдмаршал, никога не съм виждал човек като него. Наистина е страна птица живееща в свой измислуен свят- някаде към 1940 г- по времето на флюрера!!!
Бил съм обиждам от всякакви подлоги и платени манипулатори,спорил съм, с куку сме се карали като първобитни направо,нооо никога не съм срещал фашист.
Ноооо до някаде е прав в някои изказвания,но прекалява. Аз лично те съветвам да внимаваш,никак не е за подценяване!!! Никак!!
Поздрави на тебе и на Ангел!!!
цитирай
22. anlov - И аз мисля, че Мъро трябва да внимава с него.
16.05.2008 17:56
Онзи го кани в Русе и го заплашва. Писах му на тоя "фелдмаршал", че това издава дълбоко вкоренена неандерталщина, пък той нали се прави на чистокръвен ариец... Обаче те така си го разбират арийството - кютек по кратуните на небогоизбраните.

Моето лично мнение е: за разпространението на такива идеи - затвор.

Лудите са за връзване, а не за баене.
цитирай
23. анонимен - от гробаря
16.05.2008 18:20
Щом си му писал ще те открие и блога,нека да заповяда щом иска,четох коментари в други негови постинги и в други блогове. Много хора го знаят и знаят че е краен фашист. Прависте и двамата. Добре че сте вие,винаги мога да рашчитам на вас. С този ако пише тук случайно трябва да сме супер внимателни. Нито от майтап разбира нито от нищо,живее в свой свят. Той е по зле и от Волен Сидеров. Много врачки казват че виждат преподен Хитлер в сидеров- до някаде са прави май,но този е типичен фашист.
Моето мнение е че всички сме равни в България- българи,турци,роми,евреи ,арменци. От всеки етнос има и лоши и добри хора. Това фашизма е луда работа.
Бога да пази света от завръщане на фашизма на власт. То се започва с национализъм. Аз между двете не правя разлика.
Чао приятели,още веднъж ви благодаря сърдечно!!!! Стискам ви ръка!!!!
цитирай
24. anlov - Много ми допада това, което мислиш, Мъро.
16.05.2008 21:19
А хубаво, и че не си мълчиш.

Щом разни крайни хора могат да плещят всевъзможни човеконенавистнически болшети, защо ние просто да ги гледаме отстрани и да се радваме на тяхната "ексцентричност"?

Това им развързва устите, а даже и ръцете още повече.

Наистина ти се радвам много и ти желая приятно разпускащ уикенд!
цитирай
25. анонимен - от гробаря
17.05.2008 15:14
Благодаря, и аз ти желая прекрасен уикенд.
Мога само да кажа че ще следя изявите на този Фелдмаршал Велики и когато трябва няма да си мълча. Трябва да се намери човек който да го опровергае щото в противен случай ще продължи да си вярва. Чудя се само- този човек как общува с хората? Както и да е. Предлагам да затворим темата за него. Ако реши пак да се изявява ще видим!!!
Поздрави.
цитирай
26. anlov - Само последно за него и свършвам.
17.05.2008 23:10
Казват, че единственият, който е можел да спре Наполеон, го е спрял - знаеш, при Ватерло. Уелингтън е бил другият военен гений от такъв ранг.
Та виж дали пък не си ти призваният да го озаптиш тоз пощурял... чакай, даже сигурно не е и редник, защото едва ли е помирисвал казарма, но се е назовал, инъче, цял "фелдмаршал":)))))
А сега сериозно. Бих искал да те посъветвам, ако ми позволиш, да не обиждаш никога директно такива типове (знам че с нормални хора няма да го направиш), понеже така падаш на тяхното ниво. Нарекъл си го "мръсен фашист". Не, така нараняваш личността и достойнството му, макар да си мислиш, че той е едно голямо 100%-во зло и няма такова. Мисля, че за да има толкова много омраза в едно такова младо момче, и то трябва да я е срещнало някъде по пътя си, където тя го е сграбчила за гушата. Така че с такива трябва да сме твърди, прями и директни, да квалифицираме техните думи, идеи, постъпки, но без да унизяваме личността им. Без "ти си такъв и онакъв", а това, което казваш, мислиш или си извършил е "такова и онакова" - има разлика. Аз, примерно, не го нарекох "неандерталец", а определих като неандерталско желанието му потрошен да те прати на ортопед. Не го нарекох "луд", а че това е проява на безумие и въобще не отговаря на претенциите му да бъде арийски културтрегер. Трябваше да те защитя, защото приятелите застават един до друг, нали така? Но той не посмя да ми пусне коментара и като мъж да ми отговори, което не говори хич добре за неговото мъжество.
Но хайде, стига толкоз, че и аз се увлякох прекалено.
Желанието ми беше само да се опитам да ти бъда от полза, понеже гледам, че се увличаш по диспутите:)))
Малко ти влязох като Даскалеску сега:)))
цитирай
27. анонимен - от гробаря
18.05.2008 09:53
Да,определо си прав в това което казваш. Не биваше да го наричам така,признавам. На моменти в ярост прекалявам- може би това ми е грешката. А що се отнася за коментара ти- и моя не е пуснал и не е отговорил. Пуска само ковентари които величаят Адолф Хитлер. Е,да всеки има право на мнение но нека да се съобразява и с различно мнение като неговото.
Наистина е много млад,не знам точните му години но изглежда по голям от мен. Надявам се да се осъзнае,с добро като му говорим ще бъде кротък.
Мерси за коментар 26 към мен,няма нищо ти и Даскалеску станахте мои добри приятели. Мнението ви е цено за мен,за което сърдечно благодаря
цитирай
28. anlov - Добре,
18.05.2008 16:14
оставяме маршалчето на мира, че го засърбяха ушите от нас.
цитирай
29. анонимен - от гробаря
19.05.2008 13:45
И така аз предлагам да разведрим малко обстановката. Чудя се за какво да говоря.
Ами какво да кажа напоследък са ме налегнали мисли,чуства и така нататък и така нататък. Също така си мисля че трябва да споделя с някой щото имам чуството че ще лудна. И така миналата седмица останових че едно момиче е влюбено в мен,там е работата че и аз май хлътнах по нея до уши но все не намирам начин да и го кажа. Само тя ми се върти из главата,расеян съм,на моменти така летя в облаците че забравям къде съм. Чудя се какво да правя? Най доброто решение според мен е да призная чуствата си така ще ни е по лесно и на двамата. Офф какво съм седнал да обяснявам тинейджърските си истории,сигурно не съм ти интересен но трабва да споделя с някой!!!! Пожелай ми смелост да я раскрия чуствата си щото нещо от вътре ме стиска и се чуствам страно.
цитирай
30. anlov - Отпуши й бутилката си
19.05.2008 14:17
и тя да види какъв дух ще изскокне оттам.

Дори и леко да се стресне в началото, със сигурност ще й стане приятно, гарантирам ти.

Пък после да си преценява по женски дали да приеме "офертата" или да чака някой по-нахакан като фелдмаршала:)))
цитирай
31. анонимен - от гробаря
19.05.2008 14:35
Ха-ха-ха!!!! Това последното ме расмя, е не ми се вярва да си пада по такива личности като уважаемия фелдмаршал. Ами да ще и раскрия чуставата си, ще видим как ще реагира,абе ще се оправя.
Наще другари в конфликт- куку и даскалеску ги няма, за единия знам че има работа- 24май идва а за другия си нямам и представа. Ще се появат от някъде,бас държа. Важното е да няма конфликти. Да ти кажа честно на последък след като ме налегнаха поредните любовни трепети нито ми се спори нито ми се пише насам и на там ама за тебе отделих време,може да се каже че най добре ме разбираш. Айде стига толкова за днес от мен, пак ще намина и ще попиша!!! Може би утре
Поздрави от Мариян!!!
цитирай
32. anlov - Хлътвай,
20.05.2008 00:13
ама не толкова надълбоко, че после да трябва да те вадим оттам като от "Дяволското гърло":)))

Но ако се наложи, ще хвърлим въжето, не се притеснявай.

Действай смело!
цитирай
33. анонимен - ОТ ДАСКАЛЕСКУ
20.05.2008 13:37
Привет и от мойта особа отново. Наближава 24май така че настроението ми и чуствата са смесени. От една страна се радвам че идва празника а от друга- поредния ми любим випуск си отива. На испращането им ако пак пуснат песента на Роси Кирилова- Учителко любима сигурно пак ще се расплача. Но какво да се прави живота продължа. Я сега да коментирам проченетие коментари до момента.
Правилно правите момчета,че сменихте темата за фелдмаршала,не заслужава вниманието ни,плюс това ако иска внимание сам да дойде.
Второ,към Мъро- ех момче няма нищо по хубаво от любовта,като те чета ме караш да си спомням как се запознах с жена им и какво бурна младешка любов приживяхме. Любов ли бе да я опишеш!!! Дано да имаш късмет,до колкото прочитам и тя май испитва нещо към теб,това е хубаво,раскрийте чуствата си и бъдете щастливи?
Това е от мен приятели,ще се мерна може би след 24 май!!! Поздрави!!!

Ps= Гробчо- Мъро забравих да те питам, нали си падаше по сладката туркиня Шанел от Мюзик Айдъл? Какво стана там?
Ангеле- надявам се съвсем скоро да ме зарадваш с нов постинг!!!
цитирай
34. anlov - За Шанел опашката е голяма,
20.05.2008 13:56
нали Мъро?

Весело посрещане на 24 май, Даскале!

Ще дойде още по-готин випуск, не се коси толкова:)
цитирай
35. анонимен - от гробаря
20.05.2008 14:04
Сега влизам и съм приятно изненадан, отговарям по въпроса за Шанел- да опашката е огромна и разбрах че надали ще ми обърне внимание,та кой съм аз- поредния нейн фен!!! Презимих се!!!!!
Даскалеску тешка учебна година бе за тебе,тази стачка- хубавото на нея е че ни събра,някой път трябва да разкажем на Ангел наще перипети в днес.бг още от началото!!!! Пожелавам ти весело прекарване.
Ангеле прав си- следващия випуск ще е доста готин- определо за мен. Догодина аз ще лея сълзи за родното школо, но нека да не се растройваме,има цяла 1 година. Айде чаоооо и внимателно в тая жега!!!
цитирай
36. kleopatrasv - Напътстващо
23.05.2008 13:39
Нещо не включвам - Защо са тези монолози ?Титуляра на блога и анонимните са едно и също лице !За какво става дума - за раздвояване на личността ли или тренировка на мисълта от няколко позиции!
Разяснете ми ,моля ви- тъй като съм гостенка тук !
И се извинявам за безпокойството !Лек ден ?
цитирай
37. анонимен - от гробаря
23.05.2008 14:02
Уважаема клеопатра,допускате голяма грешка. Аз ,автора и всички пишещи лица сме отделни личности!!!!!! Харесва ми че се включихте тук!!!
Поздрави от Гробаря- Мариян(истинското ми име)
цитирай
38. anlov - Клеопатра,
23.05.2008 19:39
не съм чак такава многоглава ламя:)))

Просто си говорим тук, отвреме-навреме.

Не винаги можем, но...
цитирай
39. анонимен - Лунната принцеса
16.09.2009 11:16
Пиша го за светнатите и запознатите които Действително знаят легендата за Лунната принцеса-тя е вече преродена в българия в началото на 2008г.февруари
цитирай
40. anlov - Така ли?!
10.06.2010 21:55
Пак сме направили голям гаф, да му се не види. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 951129
Постинги: 177
Коментари: 1515
Гласове: 5167
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930