Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2011 09:29 - "Той е разказ и живот, които спират дъха!..."
Автор: anlov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3054 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 22.07.2012 10:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

В навечерието на Рождество Христово бих искал да споделя с вас тези красиви слова, които моят приятел Сунай Маджуров написа вчера:


Без Бог, човек е "неправилен" дух, дори и да произвежда "правилните" дела. Търсете Господ - Той е смирен и кротък!  Той не те обижда никога. Той раздава щедро всичко, което има. Той те посреща всеки път, като че ли не те е виждал от векове.

Ръцете Му са винаги внимателни, докато те превързва и облича. Устните му се отварят винаги с мъдрост. Погледът Му е дълбок и усеща дори и най-съкровените ти тревоги. Косата Му е толкова мека и е достатъчна да изтрие всяка твоя сълза. Веднъж нахраниш ли се с думите Му, можеш да бягаш, без да спираш.

Пътищата Му са ясни и чисти. Разходките с Него са спокойни и безкрайни. Обичта Му е шал срещу вятъра. Силата Му е морска кула. Милостта Му е ладия в пълноводни и сладки реки. Намеренията Му са като чертежите на Соломон. Благодатта Му е откъсната от неизгаряща капина. Сълзите Му наводняват земята за четиридесет дена и нощи. Умът му е бистро перо и остра стрела. Щом се изправи, всичко застава под сянката Му.

Дрехите Му са облаците, а полите Му - моретата. Щом Му заговориш ти, усещаш, че няма друго създание, подобно на теб. Когато съгрешиш, Той ти открива пътя до небесно-ерусалимската улица "Прошка". Смее се над злото. Отглежда те като дърво посред пустиня. Полива те нощем с чистата роса на словото Си. Разклаща планините заради теб. Разпръска враговете ти като есенни листа. Раздава от пазвата си утешение и утеха. Разделя духът от душата ти и намира път и до двете. Обединява радостта ти с изпитанията.

Той е съвършен дърводелец, който ти прави легло, където и да паднеш ранен. Кара те да хвърлиш мрежи, като предварително се е погрижил за рибата. Когато ти подава чашата на завета, можеш да чуеш нечуваното от сърцето Му. Каквото и да рисува, винаги включва и теб. Познава дните ти, както дете - скута на майка си. Той е търсеният клас на Рут.

Той е посланието и страстта на Павел. Той е скинията на Давид. Той е жезълът на Аарон. Той е въжето на Еремия. Той е корабът на Йона. Той е ковчегът на Ной. Той е мъдростта на Соломон. Той е молитвата на Анна. Той е силата на Самсон. Той е мрежата на Петър. Той е бащата на Тимотей. Той е разказ и живот, които спират дъха. Той е житото на Йосиф. Той е сънят на Новоходоносор. Той дресира лъвовете за Данаил. Той е самарянин, пътник и гостилничар. Той поглежда - ти усещаш. Той диша - ти живееш. Той разказва - ти разбираш. Той праща - ти получаваш. Той е бездната за твоята бездна.

Той е пълнотата за твоята празнота. Той е разликата и общото между всичко. Той е откритието на всички търсещи. Той има дом всякъде, където имаш нужда от подслон. Той вдига небето на крака и е празник всеки път, когато Го заговориш. Той плаща всичките ти дългове на Отец. Развеселява душата ти в дни на въздеяние. Нарича те с имена на звезди и цветя. Той е жаждата и водата. Той е гладът и храната. Той е болката и изцелението.

Вечерите Му минават в мечти за теб. Дните Му са кървави битки за душата ти. Раните Си не поглежда - очите Му са в теб. Той е очите на твоите деца. Той е съветите на баща ти. Той е песните на пролетта. Той е детска приказка. Той е философски дебат. Той е билет за нередовни пътници. Той е пътеводител за Ребека. Той е нива за Исак. Той е агне за Авраам. Той е черницата на Амос.

Той Приятелят на бездомните. Той е Прегръдката на сирака. Той е Целувката на мира. Той е Укреплението на обсадените. Той е Пастирът на разпръснатите. Той е твоята завивка и сън. Той е скритият Дарител. Той е Пазителят на твоите сънища. Той е чудесен Съветник. Той управлява над мостовете, по които минаваш ти. Той е падналото дърво, за което се хващаш, докато се давиш. Без Него си ти, а с Него - Той. Самият Той - Исус!

Той е и милост, и добро, и бъдеще в едно...

ТОЙ Е!...


image

                                             
Сунай Маджуров







Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vania23 - Много красиво казано.
18.12.2011 09:44
Истината е, че без вярата в Него сме загубени и ни е много по-трудно да живеем.
цитирай
2. anlov - Да, Ваня.
18.12.2011 16:28
А любовта осмисля вярата ни и не случайно е поставена в Свещените писания дори по-горе и от нея. Тя наистина ни прави по-мъдри и проницателни, защото е единственият начин да разберем света наоколо, който искаме да променим с добро.
цитирай
3. monna - Честито Рождество, Ангелче!!!
26.12.2011 18:24
Когато човек носи вярата в Бог има особено излъчване - благородно и светло!
Доброта...
цитирай
4. anlov - Ех, Мони, не ме пропусна!... :)
27.12.2011 07:23
Благодаря ти за хубавите думи!

Весело посрещане на Новата година! Изпълни я с творчески чудеса, само както ти си знаеш...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 950604
Постинги: 177
Коментари: 1515
Гласове: 5167
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930