Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2017 15:14 - Аз не съм педераст и никога няма да бъда - 2
Автор: anlov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2785 Коментари: 8 Гласове:
5

Последна промяна: 15.09.2017 12:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Когато противоестественото и извратеното се опитват агресивно да изместят библейския възглед за него, да го дамгосат като „хомофобия“ и даже да го криминализират като „престъпление от омраза“ (вече има случаи на арестувани проповедници за това), нашето мълчание не е злато, а побратим на злото. Толерастията всъщност се оказа диктатура на една безплодно-многополова, медийно-крясъчна, грантово-ядна, транс-хипнотизираща, би-коварна, глобалистично-напастна джендър/мерия. Охоу, в нея имаш пълната свобода да си смениш пола и да обърнеш резбата. Обаче не и да отстояваш собствените си убеждения, различни от тия, които тя ти налага. Ние изискваме ли те да приемат нашия християнски мироглед? - и ако ли не - инквизиция, докато почнат да бълнуват и насън „Отче наш“! Не. Понеже зачитаме техния избор да бъдат такива, каквито пожелаят (пффф... макар и да се гнусим от това!) Ала когато започнеш да издигаш личната си сексуална ориентация в обществен култ и да се гавриш със светините, в които от хилядолетия нашите предци са вярвали, а сетне и ние, ти, мека китко, ще срещнеш твърдите ни китки и ще се наложи още повече да омекнеш! Нали не се надяваш да ти се дадем без бой?! И ако триумфираш публично на гей-парада в събота, понеже пак са ти пуснали фандък от общината („Ало, Фандъкова!“), помни, че парадирането ти издава твоите комплекси, както и маниакалността на онези, които ни разделят и поробват чрез тях. Искаш да забранят Библията, която нарича богохулството ви не грях, а мерзост? Библията е надживяла такива забрани хиляди години - ще надживее и вашите изстъпления като на маскарад сатанизиран. Сори, не съм хомофоб, понеже винаги съм вярвал в Божието изкупление за всички вас, момчета и момичета! Обаче истината свята ми е по-скъпа от мазненето мулти-култи-хипер-лицемерно...

 









Тагове:   хомосексуализъм,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anlov - Manowar - The Heart of Steel
08.06.2017 17:54
„Изгори моста зад себе си,
тръгни си като победител, не отстъпвай!
Има само един Път към Дома.
Тези, които се смеят и се тълпят край Пътя
и си режат един на друг гърлата
ще погинат като топящ се сняг.
И ще гледат как се въздигаме с огън в очите си.
Ще преклонят глави.
Сърцата им ще примрат.
И тогава ние ще се смеем, а те ще коленичат.
И ще знаят, че това сърце от стомана
беше прекалено силно, за да бъде сломено.
Прекалено силно, за да бъде възпряно и покорено.
Изправи се и се бори!
Живей според повелята на сърцето си!
И говори това, което чувстваш!..."

Позволявате ли ми да си чофна от парчето на Manowar нещо, което ми харесва? :)
цитирай
2. saanki - ти , в коя Църква работиш? ей, тва много ме грабна, брат за..„злите джихадисти“
08.06.2017 17:54
Ако не намразим джихадисткото зло и в червата си - и не му се противопоставим духовно, икономически, политически, културално, военно и всякак (понеже то не е само религиозно зло, а всеобхватно бедствие, тръгнало да завлича всичко по пътя си), няма как да сме верни на своя дом и да го опазим, както ни наставлява Библията ("Първо послание към Тимотей" 5/8). Ако го направим, едва тогава може да помислим за изродите, които ни го причиняват, избивайки децата ни. А и такива като тях чак тогава ще оценят силата ни и ще са поне мъничко готови да се вслушат - макар и сигурно с половинка, третинка, четвъртинка уше...“

имам 2-3 примера, за подобни на теб омайни проповедници..
да ги разкажа ли тук, пред евентуалната ти публика?
Нали Твоят Бог създава всичко що лети и пълзи, и всяка човешка твар?
ако ли не, Как тъй е Всемогъщ, или пък е така Жесток, или пък много мързелив
кой създаде Исляма, може ли да чуем и твоето мнение?
благодаря за отговора..
юлия се казвам..

цитирай
3. anlov - saanki, привет!
08.06.2017 18:11
Помагал съм, но никога не съм бил на заплата в църква :)

Такааа... Бог няма нужда от моята адвокатска защита, но само да кажа това, че Той ни създаде като свободни същества ние да избираме между добро и зло и как да си устроим живота и света около нас.

Така че носим пълна отговорност за мислите, думите и делата си, както и консумираме последствията от тях.

А за исляма ще ти дам линк към един друг мой пост, където можеш да видиш мнението ми по темата - "Най-големият терорист е Аллах от Корана" - http://anlov/video/2015/10/11/quot-nai-golemiiat-terorist-e-allah-ot-korana-quot.1398490
цитирай
4. saankii - добрее, благодаря за линка/ става интересно нататък..
08.06.2017 18:26
от всичкия Нектар , който се лее обилно тук,
единствено Свободната Воля, означава за мен нещо смислено.
За 40г поне 3 пъти съм чела напред и назад Библията..
а , вие,примерно нещо др. четете ли освен Книга на Книгите..
и „Тялото“ с безкрайните светски бози ,за разкаяли се...мултимилионери..
ще ви подам и аз две заглавия , аз ги четох около 2010, мисля, че след
това тиражите са изчерпани и така..за жалост...
Джак Майлс
Бог Автобиография
Христос – Криза в живота на Бог..


цитирай
5. saankii - следва
08.06.2017 18:36
Каква личност е Бог? Каква е неговата житейска история? Възможно ли е да подходим към него не като към обект на религиозно преклонение, а като към главно действащо лице в най-великата книга на света - герой, притежаващ цялата дълбочина, двусмисленост и противоречивост на Хамлет? Това е провокативната интелектуална задачата, която Джек Майлс - литературен критик, бивш йезуит и професор по религии и близкоизточни езици, си поставя и реализира с блясък в книгата си "Бог: Биография". Догматиците са шокирани от богохулната интерпретация на Бог като литературен персонаж, но задълбоченото и изящно написано изследване е отличено с наградата Пулицър и е преведено на 17 езика, включително на китайски и иврит.
цитирай
6. saankii - още Христос -Криза в живота на бог
08.06.2017 18:38
Централният въпрос в тази книга е "Защо Бог става човек?" Според разбирането на Майлс Бог има да каже нещо толкова ужасяващо, че може да го направи само като се принизи. Несъвършенствата на света и всепроникващата несправедливост и жестокост представляват огромно престъпление, за което някой трябва да плати. В митологичен план Новият завет е именно разказ за заплащането на тази висока цена. Но интерпретацията на Майлс за вината звучи скандално: Исус е разпнат не за греховете на човечеството, а заради грешките и неизпълнените обещания на самия Бог. Заради това, че е нарушил древния си договор с хората, Бог в лицето на Исус решава да умре в акт на божествено самоубийство. Сетне, въздигайки се като Христос, той предлага обещание за космическа победа, която ще "изтрие всяка сълза" от лицето на човечеството.
На базата на това шокиращо твърдение Майлс ни заставя да преосмислим целия живот на Исус и учението му: неговото съчувствие към слабите и обезчестените, отказа му да отличава приятели от врагове и трансформацията на поражението му в победа, с която спасява целия свят. Съчетавайки строгия прочит на Новия завет с препратки към Джон Дън, Ницше и Ели Визел, "Христос - криза в живота на Бог" е творба с огромна дълбочина и въображение.

Джек Майлс е писател, чиито творби са публикувани в множество американски печатни издания, включително в "Атлантик Мантли", "Ню Йорк Таймс", "Бостън Глоуб", "Уошингтън Поуст" и "Лос Анджелис Таймс". В продължение на десет години той работи като литературен редактор и член на редакторския съвет на "Лос Анджелис Таймс". Доктор на философските науки по близкоизточните езици към Харвардския университет и бивш йезуит, той е също така почетен професор на Калифорнийския университет, директор на Центъра за хуманитарни науки към университета "Клеърмонт" и гост-лектор по хуманитарни науки към Калифорнийския технологичен институт. Първата му книга "Бог - биография" печели наградата "Пулицър" и е преведена на петнадесет езика.
цитирай
7. saankii - край..
08.06.2017 18:38
Понастоящем авторът е старши съветник на президента на тръста "Джей Пол Гети" – фондация, подпомагаща изкуствата и науката. Доктор Майлс живее със съпругата си и с дъщеря си в Южна Калифорния.

"След като прочетете тази книга, повече никога няма да можете да възприемате Бог, Исус и Библията по същия начин."
Пъблишърс Уикли

"Тази книга ще стане една от най-четените и дискутирани книги за Исус, които са се появявали през последния половин век."
Лайбръри Джърнъл

"Стилът на този американски бивш йезуит приковава вниманието. Тезите му са смели, перспективите изумителни, а прозренията едновременно дръзки и остроумни"
Ди Цайт

"Блестящо аргументирана, тази книга поднася един оригинален и тревожен портрет на Христос, който ще накара читателите да преосмислят живота му в морален план."
Amazon Review
цитирай
8. anlov - ...
08.06.2017 19:17
Е, не чета само Библията. Любимите ми писатели са Достоевски, Толстой и Гогол. Обичам също и поезия. Обаче признавам си, че не съм събирал нектар от цветчетата на съвременните автори :)

(Сори! - забравих за Дела Раи, Борис Христов, Ива Касабова и Милена Белчева. Е, има и някои други...)

А за Джек Майлс ще видим... Нищо, че ми го представи респектиращо...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 945696
Постинги: 177
Коментари: 1515
Гласове: 5167
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031