Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2011 01:12 - Другият Израел - не този, който ни насъскват да мразим
Автор: anlov Категория: Политика   
Прочетен: 7093 Коментари: 12 Гласове:
9

Последна промяна: 21.01.2015 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image


(по повод на насрочената за 19 септември сесия на ООН, на която ще се гласува предложението за едностранно обявяване на Палестинска държава)


Един от моите най-големи приятели е български евреин. От неговите уста веднъж чух нещо, което ме потресе из основи. С почервеняло от болка и гняв лице той ми сподели своята може би най-срамна тайна от младостта си. Случило му се в казармата, по времето на соца. Разбрали, че е “мръсен чифутин”, войниците от взвода му си спретнали с него юмручно забавление, в което с настървение се включили и долните им крайници. Старшината изглежда нямал нищо против, понеже циничната обида я чули първо от него и няма как тя да не е подействала като клечка кибрит в тоя барутен милитаристичен погреб от наслагван с десетилетия от комунистите антисемитизъм. И всичко това се повторило... после потретило... И така – повече от десет пъти!

Помня много добре това време. Съветският блок се вживяваше в ролята на Джак-Изкормвача на съвременната западна цивилизация, формирана до голяма степен от юдео-християнството. Ислямистките режими бяха поканени на кървавата му сватба, където щедро бяха отрупвани с оръжия вместо с подаръци, а вечно препасалият пищов на кръста си Ясер Арафат и неговата ООП им бяха нещо като сватове. САЩ им беше големият кръвен враг, а неговият “сателит” Израел – не по-малкият.

Сега нещата не са се променили особено. Може би разликата е само тази, че източният лагер беше допълнен от вероотстъпническия Запад най-вече в лицето на ЕС, който в още по-значителна степен се самоизтръгна от християнските си корени и престана на либерализма и неосоциализма – отново първи побратими на исляма.

И отново Европа, родила двата световни антисемитски мита за еврейското кръвопийство през средновековието и за световния еврейски заговор (чрез фабрикуването на “Протоколите на Ционските мъдреци”, дело на руско-съветския фалшификатор Матвей Головински – най-четената и издавана книга в арабския свят след Корана), Европа на кръстоносните походи и на гоненията и погромите срещу евреите, Европа на Холокоста, трови масовото съзнание на поданиците си, като продължава да нарича Израел “окупатор”, “агресор” и дори “държавен терорист”.

Зомбирани от либералните медии, милиони хора се предават на юдоомразата, имаща хилядолетни корени в света. Те вярват, че Израел трябва да върне “окупираните територии” на палестинците, за да имат и те своя държава. Вярват, че евреите подмолно и престъпно са завладели тези земи, понеже само те са способни на такава мерзост – да отнемат от бедните араби земята, имота и препитанието им, за да ги превърнат в бежанци в собствената им родина. Знаете ли по чия вина се провалят постоянно мирните преговори в Близкия Изток? Естествено, че по вина на “алчните и хитри евреи”. Затова, ето: ООН е взело вече мерки и е започнало подготовката за едностранно обявяване на палестинската държава. Арабската лига е внесла такова искане и настоява столицата на новата държава да бъде Източен Йерусалим, включващ стария свещен град(!!!). Очаква се събитието да се случи през септември.

Какво мислим ние по въпроса?

Повечето от нас живеят в сянката на монополизма на масмедиите и сигурно ще пропуснем това покрай ушите си като най-естественото нещо на света. Предполагам, масовата реакция ще се изрази в множество въздишки и усмивки, пуснати наоколо в името на тържеството на справедливостта.

“Еххх!... Най-сетне!”

Има обаче и алтернативна гледна точка, която ще се опитам да споделя с вас във втората част на статията. В нея ще обобщя някои библейски основания и факти от историята, които е полезно да се прочетат, ако по една или друга причина досега сте ги пропуснали.

И дори който се смята за бог в материята, по-добре ще е първо да замълчи пред тях и да ги осмисли, преди да се втурне през глава да ги оспорва.

 

                                                                   II

На 14-ти май 1948-ма година, след като контролът върху Светите земи е предаден от Турция (загубила го след края на Първата св. война) на Англия, е основана държавата Израел. Върху територия, която е била изконно еврейска още преди хилядолетия – първо обещана на Авраам от Бог, после наследена от неговите потомци. Процъфтяващото царство на Давид е било там, а после и управлението по времето на Втория храм. И дори когато евреите не са имали независима държава, те винаги са се стремяли да живеят в тези земи – освен в случаите, когато масово са били избивани, или насилствено превръщани в бежанци.

Около 19 века е продължило тяхното скиталчество. Без дом, без храм, мразени навсякъде и почти навсякъде гонени като чумави. Многовековна трагедия, написана донякъде и от тях самите, понеже самите те поискаха кръвта на Месията да бъде върху техните глави и върху главите на чадата им. Отхвърлили своя Цар, те прегърнаха Проклятието. Не познали времето, когато бяха посетени...

“И ще бъдете откарани в плен по всичките народи. И Йерусалим ще бъде тъпкан от народите, докле се изпълнят времената на езичниците”. (Лука 21/24)

Не виждаме ли ясно в думите на Исус, че изгнаничеството няма да трае вечно?

Това е потвърждение на пророческите слова от Стария завет, където е написано: “И Аз ще върна от плен людете си Израиля. Те ще съградят запустелите градове и ще ги населят... И няма вече да се изтръгнат от земята, която им дадох.” (Амос 9/14-15; Езекил 36/33-38; 37/21; Исая 49/22)

Както и ап. Павел споделя по-късно, наказанието върху израилтяните не отменя Божият вечен завет към тях, даден на техния патриарх Авраам лично от самия Бог на небето и земята. (“Послание към римляните”, 11-та гл.)

Историята е документирала, че условия за реставриране на еврейската държава е имало още през 1918-та г., когато Англия позволява масова емиграция на евреи от цял свят в собствената им прародина. Постепенно пророчествата започват да се изпълняват и пустинята да се превръща в градина. Обаче някои правителства се притесняват там да не се обособи втора социалистическа държава, понеже мнозина от завърналите се били бедни и заквасени от идеологията на комунизма, а пък Англия, за да укрепи империята си, е трябвало да флиртува с многомилионния арабски свят.

Така, вместо да изградят домовете си в земята, завещана им от техните деди, шест милиона евреи завършват в пещите на Холокоста. А от тях – милион и половина деца. След като научава за тия ужаси след войната, обществената съвест е потресена. И това способства Общото събрание на ООН да приеме резолюция №181 за основаване на еврейска държава в Палестина с площ от 14 000 кв.км.

“Родила ли би се една земя в един ден? Или родил ли би се един народ отведнъж?”

Невероятното пророчество на Исая отпреди хилядолетия се сбъдва.

А думите на първия министър-председател на страната Давид Бен-Гурион са като знамение за света:

“Вярвате или не, но нашият народ се завръща тук, за да подготви идването на Месията”.

И се започва... Армиите на шест арабски държави нахлуват в Израел, за да унищожат младенеца. И то още на следващия ден след неговото раждане!...

Тук е добре да се добави, че още година преди обявяването на старата-нова държава еврейското население в Палестина подкрепя плана на ООН за разделянето на земята на еврейска и арабска част, като Йерусалим, където то е било мнозинство, е бил предложен да бъде под международен контрол. Арабите, естествено, категорично отхвърлят предложението и започват нападения срещу еврейските общности, които впоследствие прерастват в периодични, но печални за тях войни. Тяхното намерение винаги е било и ще бъде (тук визирам ислямизираните араби, надъхани от Корана и шариата) да изтрият Израел от картата на земята. Тая омраза те засукват още с майчиното си мляко, както сте имали повод да се убедите може би и сами. 

Поразрових се малко и ето какво открих. Още през 1957-ма г. арабската конференция на бежанците в гр. Холм, Сирия, приема следната резолюция: “Всяко обсъждане на въпроса за решение на палестинския проблем, което не гарантира правото на бежанците да изтребят Израел, ще бъде възприето като светотатство срещу арабските народи и срещу исляма”. “Това ще бъде една война на унищожение и значимо клане – като монголските кланета”, заплашва Азим Паша, генерален секретар на Арабската лига. “За нас мирът означава унищожаването на Израел и нищо друго”, кръвожаден е на свой ред лидерът на ООП Ясер Арафат.

И въпреки това, той е приет през 1974-та г. от ООН, където сто и петте нейни членки аплодират неговото изказване. Години след това той ще се превърне дори в Нобелов лауреат за мир, а неговата ООП ще се сдобие със статута на “наблюдател” в обществото на народите.

Какво, не е ли само една буква разликата в абревиатурите?

Чудно ли е тогава, че през 1974-та г. в негово лице тероризмът е лигитимиран на международно ниво?

Което го превръща от локален, в международен тероризъм, чиито трупове едва смогваме да преброим сега.

След смъртта на Арафат неговото място заема Махмуд Аббас, осигурил финансирането на Мюнхенския атентат през 1972-ра г. срещу отбора на Израел и настоящ президент на Палестинската автономия. Според неговите убеждения, унищожаването на Израел трябва да се извършва на етапи, като създаването на Палестинската държава е един от тях. С тая цел враждуващите фракции “Фатах” и “Хамас” по-рано тая година сключиха примирие.

“Елате да ги изтребим, за да не са народ и да не се споменава вече името на Израиля!” (Псалом 83/4)

Разбирате ли сега защо фанатиците на Аллах не искат да решат проблема с палестинците, въпреки че те не са милиони и прекрасно се вписват в пейзажа им с техния език, вярвания и култура? Защото те ги държат като зейнало дуло на постоянно нарастваща смъртна заплаха и угроза срещу Израел. Използват ги като терористична общност и държавата, която някои политически кръгове сега се опитват да създадат, ще бъде 100% терористична държава.

С една-едничка безмилостна цел – завземането на Йерусалим, а впоследствие – пълното унищожение на Израел.

Точно според пророчеството на цар Давид от Псалом 83-ти.

Но това, което те и много други хора не разбират, е че този народ не е свой си и че тази свята земя дори не е на Израел.

“Защото земята е Моя”, казва Сам Господ. (“Левит” 25/23)

И който докача нейните настойници, докача зеницата на окото Му!... (Захарий 2/8)

Правото на езичниците да тъпчат свещения град, святата земя и Божия народ приключи на 8-ми юни 1967-ма г., когато по време на знаменитата “шестдневна война” Йерусалим премина под юрисдикцията на Бога. Тяхното време да се поругават със светините мина и оттук насетне ги очаква единствено Божият Съд.        

“Защото ето, в ония дни и в онова време, когато върна юдовите и йерусалимските пленници, ще събера всички народи, та ще ги сведа в Йосафатовата долина. И там ще се съдя с тях поради людете Си и наследството Си Израиля, когото разпръснаха между народите. Те си разделиха земята Ми...” (Йоил 3/1-2)


Така че участваме не в политически, а във вселенски духовен конфликт, в който всеки един жител на планетата трябва да вземе страна.



П.П. Ако искате да се включите в световната молитвена инициатива за запазването на обединен Йерусалим под еврейски суверенитет, можете да се запишете електронно на следния интернет-адрес
:

http://www.keepjerusalemunited.org/









Тагове:   антисемитизъм,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. tomich - Ангеле, приятелю,
27.07.2011 17:46
В много дълбоки води навлизаш...;-)
Едва ли има на нашата планета по-сложен и по-комплексен международен проблем от палестинско-израелския конфликт. Той е интегрирал в себе си почти всички известни на човечеството съвременни (и не толкова "съвременни"!) човешки фактори и взаимозависимости, като география, история и свързаните с нея екзистенциални територии, политика, икономика, адаптивност (обща), обичаи, традиции, манталитет, култура, психология, морални норми, интелект и не на последно място религия, и т.н. и т.н.
Този конфликт според мен всъщност е един локален "минисблъсък" на два коренно различни според изброените фактори народа и аз съм дълбоко убеден, че е така. Затова, струва ми се, че както израелците, така и палестинците не бива да се разглеждат единствено под лупата на собствените ни каквито и да са разбирания и емоционални нагласи. Палестинската кауза за собствена територия и независима държава е юридически толкова издържана, колкото и израелската кауза за собствена територия и държава...
Не знам дали либерализма или неосоциализма са "първи побратими" на исляма, както смяташ, но съм убеден, че раздухвания антисемитизъм в Запада няма да допринесе за мирното решаване на израелопалестинския проблем, а ще го усложни още повече.
Човешката история еволюира по свои закони, но както е при всяка еволюция, тя лъкатуши, понякога дори преминава в деволюция, защото се намесват и случайни, силно влияещи фактори (ролята на личността?!). Така се появява екстремизма във всичките му форми, който не решава, а спъва развитието. Това много добре се наблюдава в конфликта и той няма да изчезне, докато не се проумее и не прекъсне от двете страни"положителната" връзка ВСЯКО ЗЛО ПОРАЖДА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО. Кога и как ще се прекъсне могат да кажат само враждуващите.Може би първата стъпка ще се направи на 19 септември ?

Пздравления за интересната и актуална тема, приятелю!
Дано постинга го прочетат повече хора!
цитирай
2. estirbg - Приятелю, благодаря ти за актуалния проблем, който поставяш на вниманието ни!
27.07.2011 18:54
Дано се отворят очите на повечето за Божията истина и мисия за Божия народ.Текат последните времена на човешката история и всеки трябва да коригира отношението си както към Божия закон, така и към Неговите пазители - евреите! Наистина няма време - четете Библията, обърнете внимание на "Откровение на Йоана". Всички случващи се събития текат според пророчествата...
цитирай
3. anlov - Томич, и аз ти благодаря за хубавия коментар!
28.07.2011 08:10
Да, разбира се, че и палестинците имат право на собствена територия и държава. Но проблемът е, че въпреки някои официални изявления (много, много лукави, бих казал) на техни висши представители пред западния свят и международната общност, те на практика не са се отказали от своя тероризъм и желание да заличат изцяло Израел от картата на земята. Затова и не могат да се дадат гаранции за безопасност и сигурност на границите на евентуалните бъдещи две съседни държави.

А междувременно, Израел ще бъде принуждаван да практикува законна самоотбрана. Някои антисемитски настроени хора се опитвата така да изкарат нещата, че едва ли не те нямат право на това. Сякаш искат да ми кажат, че ако се надвеси сега върху тях някой талибан с изваден като полумесец нож, те доброволно ще му предадат живота си. И домовете си. И земите си. И майките си и бащите си. И жените си. Че и децата си дори...

Е няма как да стане това!

Поздрави, приятелю!
цитирай
4. anlov - Дано, estirbg... дано!
28.07.2011 08:13
Наистина времената са знаменателни и не е трудно това да се забележи от ония, които искат да открият истината за тях...

цитирай
5. harvi - Поздрави за постинга и позицията ти!
30.07.2011 22:51
Тук наистина дълго време е насаждан антисемитизъм. Дори повечето хора не осъзнават, че дълбоко в подсъзнанието им определението "мръсни чифути" е гравирано в червено. Наскоро, след посещението на Нетаняху тук, интернет-пространството беше залято от вайкане как чифутите ще ограбят страната ни. Малко бяха тези, които съзряха възможност за развитие и благословение за страната и народа ни.
Много малко се говори на тази тема тук и е добре, хората да бъдат по-добре запознати с хилядолетната история на близко-източния конфликт.
За всеки християнин трябва да има една истина - библейската, а тя е, че евреите са Богоизбрания народ - защо - Негово суверенно право да избира!
Поздрави, Ачо!
цитирай
6. anlov - Мерси, harvi!
30.07.2011 23:12
Всъщност, тази статия се роди в един форум - докато атакувах зверилническата антисемитска хидра там. Ще пусна няколко обвинения и моите отговори на тях по-натам (ако на някой му е интересно). Аз трябваше да се образовам, за да отвърна на ударите. И виждам как това е важно за всички нас - рицарстващите за Израел :)

цитирай
7. anlov - ПЪРВО ОБВИНЕНИЕ: Все едно да дода на гости в къща, от която са мъ натирили преди 2000 г., да сритам домакините и след тва да ги кана на преговори. Кво?!!
03.08.2011 09:16
Добре, да оставим настрана това, че евреите са били насилствено откъснати от родината си, където Сам Господ ги посади за хилядолетия и откъдето Сам Той позволи да бъдат разпръснати по целия свят (с условието, че ще ги събере в края на времената на езичниците, за да се обърнат към Тоя, когото прободоха чрез ръката на Рим; а също и чрез ръката на всеки един от нас, чийто грях способства за кървавата Голгота - дори и да не искаме да си го признаем).

Казваш, че евреите са наритали домакините си... А как изглеждат фактите всъщност? В края на 19 век, когато ционизмът се разгаря, Турция притежава 72% от земята, а собствениците на останалата част живеят предимно в Кайро, Дамаск и Бейрут. В това "прокълнато" парче земя явно никой не е искал да се набутва. А арабското население в по-голямата си част (80%) са били изгонени от съседните държави задлъжнели селяни и бедуини, заселили се в Палестина през последните 50-70 г. Така че тяхната нищо и никаква земица никой не им и я откраднал, както искаш да ни внушиш, а делът на Турция, който след Първата св. война преминава във владение на англичаните, е бил преотстъпен от тях по-късно за създаване на държавата Израел чрез международните спогодби и разпоредби.

И да добавя само това, че не само евреите не са си откраднали нищо сами, ами дори земите, които са закупували преди да се основе държавата им, са ги придобивали на жестоко завишени за времето си цени (примерно, през 1944 г. те се изръсват по 1000-1100 амер.$ за акър пущинак, докато в същото време богатия чернозем в САЩ се продава за 110 $/акъра).

Такива като теб няма да кажат също, че след 2000-та година Израел е уредил 97% от палестинското население в ивицата Газа и Западния бряг под палестинска юрисдикция. Познавам хора, които са живяли там и са ми разказвали как обикновените палестинци били много доволни от отношението на евреите и от това, че при тях си намират добре платена работа и могат да изхранват семействата си. Повярвай ми - те, които са заложници на ислямисткия тероризъм срещу Израел и ако, разбира се, не са решили да станат част от него, знаят кой е по-загрижен за съдбата им.

Дори самият Израел настоява за тяхна държава, понеже разбира, че палестинците имат право на това. Помниш ли как преди години, притиснат от международната общност, им предложи дори източен Йерусалим по правилото "земя срещу мир", само и само да се успокои тоя врящ котел там? Но Арафат тогава цинично отказа и заповяда втората интифада. Казвал го е много пъти: "Мирът за нас е унищожението на Израел", а не някакви си компромиси там и ала-бала-ници.
цитирай
8. anlov - ВТОРО ОБВИНЕНИЕ: В "Молитвената инициатива" има директна лъжа за Ерусалим и "международното право".
03.08.2011 09:40
Отпуши си ушетата и бъди кротък да чуеш сега защо в призива Йерусалим е наречен “отворен и неразделен град под еврейски суверенитет според международното право и Божието Слово”. Ти го наричаш "лъжа", предполагам, понеже в медиите ни масово се тиражира това, че източен Йерусалим е "анексиран" по време на “шестдневната война”, вследствие на което много от посолствата не признават града за столица на Израел и са базирани в Тел Авив. Но нека да погледнем нещата по-отблизо, а не през призмата на либералните ни неосоциалистически многотиражки.

Шест месеца след шестдневната война ООН приема Резолюция В242, призоваваща и двете страни към разум и сдържаност и предложена като основа за мирно уреждане на конфликта. Сега, има два официални варианта на тази резолюция – английският и френският. И двата варианта признават правото на Израел да съществува като държава – за разлика от ислямистите. Признават правото на “мирни и сигурни граници” на всички държави в региона, само дето според ислямистите-фундаменталисти Израел няма право на съществуване – изобщо. Къде е спорният момент тогава? Във формулировката за изтеглянето на израелските войски. В англ. вариант се казва – “от окупирани територии” (т.е, не от всички тях), докато във френския – “от окупираните територии” (т.е., от всички тях). И така, самото международно законодателство позволява то да се тълкува нееднозначно. Ние като произраелски настроени естествено че сме склонни да приемем английския вариант на Резолюция В242, още повече, че английската страна, която е имала най-голямо участие в нейното съставяне, чрез своя посланик в ООН лорд Карадън, най-категорично заявява: “Неправилно е да се иска от Израел да се върне в териториите си от преди войната, понеже тогавашните граници бяха нежелани и изкуствени.” Не случайно и най-голямата демокрация в света никога не е използвала термина “окупирана палестинска територия” и аз накратко ще се опитам да ти обясня защо.

Западният бряг (и в частност, източен Йерусалим) беше отвоюван от Израел от Йордания, след като е бил нападнат от нея, а тя го е завзела по време на войната за унищожението на Израел от 1948-ма г. След тази война, само две страни в света признават тази територия за законно владение на Йордания, което е доста красноречив факт. Ето, сега специално за теб изрових следната констатация от 1970 г. на Стефан Швабел, който е бил глава на Международния съд за справедливост в Хага: “Там, където предишния държател на територията е завзел земите незаконно, държавата, която впоследствие превземе същите земи чрез законно упражняване на самоотбрана, има по-големи права в сравнение с предишния държател”. И въпреки това, Израел се старае да изпълнява В242: върна целия Синайски полуостров на Египет (три пъти по-голям от територията на Израел, заедно с петролните му находища за милиарди и милиарди долари). Периодично предлага карти за разделяне на Западния бряг – веднъж запази за себе си 12% от земите там, после около 8% - там, където са разположени главно еврейски селища, обаче на палестинците и това им се вижда много. Вярно, напоследък някои гласове от “Фатах” са склонни на компромиси в името на независимата палестинска държава, но терористите от “Хамас” не искат и да чуят за това. Знам, че ти ще си поддържаш тезата и след тия мои разяснения, но пак го казвам: правя ги заради непредубедените тук, които следят дебата – не заради тебе. Ти ще продължиш да си фен на френския прочит, който използат ислямистите, а и доста държави, признавам, по света, но това си е твоят избор (обществено-политически, морален и духовен) – не моят.

цитирай
9. anlov - ТРЕТО ОБВИНЕНИЕ (придружено вече със сплашване): Злоупотребяваш с религиозността на хората за политически цели. Стой кротко, за да няма шамари!
03.08.2011 10:16
Молитвената инициатива за Израел не е вмешателство в настоящия социално-политически ред, защото тя НЕ ПРИЗОВАВА КЪМ ПОЛИТИЧЕСКИ ГРАЖДАНСКИ ДЕЙСТВИЯ, засягащи по един или друг начин страните в конфликта, нито се намесва във вътрешните им работи. Не използва властови лостове и ресурси. Няма за цел да влияе на правителствени решения, договорки и споразумения посредством своите поддържници (макар че това би било нормално, тъй като освен всичко друго, ние сме и гласоподаватели). Политическият момент е единствено в сплотяването около една идея, защото все пак става дума за социума. Но това е в най-широкия смисъл на думата и в него няма нищо лошо, както искаш да внушиш на съфорумниците. Ако беше нещо пъклено и тайно, нямаше да го изкарваме тук на показ, нали? Така че Инициативата за молитва за Израел и Йерусалим представлява единствено обединяването на съмишленици с единна морална и духовна позиция относно възела от противоречия в Близкия изток. Да не би да е престъпно да го правим, а? Толкова ли голям диктатор се извъди, че да оспорваш правото ни да споделяме религиозните си убеждения едни с други и да се молим според тях? Ти въобще чуваш ли се какви ги говориш?! И си мислиш, че някой насериозно ще те вземе?! Сбъркал си века, пич! Или, ако щеш, ходи си с чалмата в Иран – там по ще им паснеш на аятоласите. (*Опонента ми има такава на аватара си, без да е мюсюлманин, затова го поднасям за нея. Това не е дискриминация на верска основа, ако на някой му хрумне подобно нещо - моя заб-ка.)

И ти ме обвиняваш в злоупотреба с религиозността на хората за политически цели, лъжа и фундаментализъм?! Точно ти, който в тоя наш дебат си заел страната на ислямските фундаменталисти явно, щом като щраус веднага си зариваш чалмата барабар с цялата глава в пясъка, стане ли дума за тях. С лицемерно и страхливо презрение се правиш, че не забелязваш нито думите, нито делата им, за които само бегло споменах. “Антиарабска реторика” било. “Стандартни ционистки плюнки”. Забележи само: осъждането на ислямския тероризъм точно си нарекъл така. От което някои хора можем да си направим изводите за теб - повярвай ми. Вижда се накъде клонят симпатиите ти и точно ти, който пледираш за морал и законност, не ми се виждаш пощаден от вирусите на диктатурите и тираниите по света. Мога да предположа само какво биха направили такива хора като тебе, ако имаха малко повечко власт (“Ако бях човек на службите, нямаше да ти пиша тук - отдавна щях да те държа за набожното вратле, а ти да се чудиш откъде ти е дошло” – твои думи).

Така че не ми приписвай собствения си грях, ако обичаш! Нито ти ще се освободиш от него така, нито пък аз ще съм твоя жертвен агнец – ясно ли ти е, чалматко?

Едно е да се молиш за мира на Йерусалим, вярвайки, че той е обещан на Божия народ, за да стъпят там един ден нозете на Исус, а съвсем различно е да искаш да взривиш тоя мир не даже с политически, а с военни средства (тук визирам само арабите, насъскани от Корана и шариата), понеже "друговереца - ако не се обърне кам Аллах, трябва да бъде заклан" (цитат от свещения за мюсюлманите закон "Шария").

"И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш." ("Коранът", Сура 2:191)

“Не вземай за приятели юдеи и християни!… Коли идолопоклонниците (немюсюлманите), където и да ги намериш!… Побеждавай ги и приготвяй за всеки един от тях засада!” ("Коранът", Сура 5:51; 9:5)

Още ли не ти е ясно кой прави от религията политика, и то - на пълното унищожение?!

А освен джихадистите, напоследък светът отново дере гърлото на собствения си свиреп антисемитизъм. Обаче за вярващите в Бога и в Неговото Слово - Библията, това спазматично, вирусоносно и давещо се в демонизма си кръвоотхрачване, съпровождащо пръските му отрова навсякъде, са само още един повод да заемат и да отстояват позицията на Царя Израилев. Или сме с Неговия народ и с Него, или избираме страната на обречения Му на поражение враг - друга възможност просто няма.

Вековният конфликт ескалира и нашето място в него е от съдбовно значение за нас...
цитирай
10. anlov - ЧЕТВЪРТО ОБВИНЕНИЕ: Недопустима фундаменталистка злоупотреба с Божието Слово! Това е Богоругателство и ти си религиозен лъжец!
03.08.2011 10:30
Само няколко цитати от Словото Божие, показващи че:

- израилтяните ще бъдат разпръснати по лицето на земята, понеже отказаха да разпознаят и приемат Месията;

- че наказанието им не отменя вечния завет на Бог с тях;

- че ще бъдат върнати отново в обещаната още на техния патриарх Авраам земя, за да я съградят и населят запустелите градове;

- че враговете им ще си разделят земята им и че ще искат да ги изтребят в нея;

- че Сам Бог ще се намеси, за да се съди с тях;

- и че Израел е Негова земя, а Йерусалим - Неговият град.

(Знам, че има и други стихове, но в момента не разполагам с много време, за да ги издиря всичките.)


Лука 19/41-44
“И като се приближи и видя града, плака за него и каза: Да беше знаел ти, да! ти, поне в този твой ден, това което служи за мира ти! но сега е скрито от очите ти. Защото ще дойдат върху тебе дни, когато твоите неприятели ще издигнат окопи около тебе, ще те обсадят, ще те отеснят отвред, и ще те разорят и ще избият жителите ти в тебе и няма да оставят в тебе камък на камък; защото ти не позна времето, когато беше посетен.”

Лука 21/24
“И ще бъдете откарани в плен по всичките народи. И Йерусалим ще бъде тъпкан от народите, докле се изпълнят времената на езичниците”.

“Послание към римляните” 11 гл
11:1 И тъй, казвам: Отхвърлил ли е Бог Своите люде? Да не бъде! Защото и аз съм израилтянин, от Авраамовото потомство, от Вениаминовото племе.
11:2 Не е отхвърлил Бог людете Си, които е предузнал.
11:11 Тогава казвам: Спънаха ли се, та да паднат? Да не бъде! Но чрез тяхното отклонение дойде спасението на езичниците, за да ги възбуди към ревнивост.
11:12 А, ако тяхното отклонение значи богатство за света и тяхното отпадане - богатство за езичниците, колко повече тяхното пълно възстановяване!
11:13 Защото на вас, които бяхте езичници, казвам, че, понеже съм апостол на езичниците, аз славя моята служба,
11:14 дано по някакъв начин да възбудя към ревнивост тия, които са моя плът, и да спася някои от тях.
11:15 Защото, ако тяхното отхвърляне значи примирение на света, какво ще бъде приемането им, ако не оживяване от мъртвите?
11:23 Така и те, ако не останат в неверие, ще се присадят; защото Бог може пак да ги присади.
11:24 Понеже, ако ти си бил отсечен от маслина по естество дива, и, против естеството, си бил присаден на питомна маслина, то колко повече ония, които са естествени клони, ще се присадят на своята маслина!
11:25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.
11:26 И така целият Израил ще се спаси, както е писано: - "Избавител ще дойде от Сион; Той ще отвърне нечестията от Якова.

Битие 24 гл.
24:6 Но Авраам му каза: ...
24:7 Господ, небесният Бог, Който ме изведе из бащиния ми дом и от родната ми земя, и Който ми говори, и Който ми се закле, казвайки: На твоето потомство ще дам тая земя...

Амос 9/14-15
“И Аз ще върна от плен людете си Израиля. Те ще съградят запустелите градове и ще ги населят... И няма вече да се изтръгнат от земята, която им дадох.”

Езекил 36 гл.
36:28 Ще живеете в земята, която дадох на бащите ви; и вие ще Ми бъдете люде, и Аз ще бъда ваш Бог.
36:29 Ще ви спася от всичките ви нечистоти...
36:33 Така казва Господ Иеова: В деня, когато ви очистя от всичките ви беззакония, ще направя и да се населят градовете, и запустелите места ще се съградят.
36:34 Опустошената земя ще се обработи, макар че е била пуста пред очите на всекиго, който минаваше.
36:35 И ще казват: Тая земя, която бе запустяла, стана като Едемската градина, и запустелите, опустошените и разорените градове се укрепиха и населиха.
36:36 Тогава народите останали около вас ще познаят, че Аз Господ съградих разореното и насадих запустялото. Аз Господ изговорих това и ще го извърша.

Еремия 30/3
Защото, ето, идат дни, казва Господ, когато ще върна от плен людете Си Израил и Юда, казва Господ; и ще ги върна в земята, която дадох на бащите им, и ще я владеят.

Исая 49 гл.
49:24 Нима може да се отнеме користта от силния, Или да се отърват пленените от юнак?
49:25 Но Господ така казва: Пленниците на силния ще се отнемат, И користта ще се отърве от страшния; Защото Аз ще се съдя с оня, който се съди с тебе, И ще спася чадата ти.
49:26 А притеснителите ти ще заставя да изядат собствените си меса, И ще се опият със собствената си кръв както с ново вино; - И всяка твар ще познае, Че Аз, Господ, съм твоят Спасител, И че твоят изкупител е Могъщият Яковов.

Левит 25/23
“Земята да се не продава за всегда, понеже земята е Моя; защото вие сте чужденци и пришелци при Мене.”

Йоил 3 гл.
3:1 Защото, ето, в ония дни и в онова време, Когато върна Юдовите и ерусалимските пленници,
3:2 Ще събера всичките народи Та ще ги сведа в Иосафатовата (Т.е., Господ съди) долина, И там ще се съдя с тях Поради людете Си и наследството Си Израиля, Когото разпръснаха между народите. Те си разделиха земята Ми...

Псалм 83
83:2 Защото, ето, враговете Ти правят размирие, И ненавистниците Ти са издигнали глава.
83:3 Коварен съвет правят против Твоите люде, И се наговарят против скритите Твои.
83:4 Рекоха: Елате да ги изтребим, за да не са народ, И да се не споменава вече името на Израиля.
83:5 Защото единодушно се съгласиха заедно, Направиха съюз против Теб
83:6 Шатрите на Едом и исмаилите...

Захария 2 гл.
2:8 ...Който докача вас, докача зеницата на окото Му...
2:12 И Господ ще наследи Юда за Свой дял в светата земя, и пак ще избере Ерусалим.

Матей 5 гл.
5:34 Но Аз ви казвам: Никак да се не кълнете; нито в небето, защото то е престол на Бога;
5:35 нито в земята, защото е подножието Му; нито в Ерусалим, защото е град на великия Цар.


Така че колко е “недопустима и фундаменталистка злоупотребата ми с Божието Слово”, всеки може да прецени сам за себе си. Ами знаеш, че понякога така става: някои коленичат, за да се молят (за мира на Йерусалим примерно), а други – за да ги дебнат в молитвите им (но пак на колене; някъде в шубраците и скърцащи със зъби). Ние просто имаме различни оръжия с вас, които хич, ама хич не сте наясно с Библията, пък сте тръгнали като някакви бесновати средновековни черноризци да ни слагате на кладите заради нея. Както е казано и в Словото: “претеглени сте на везните и сте били намерени недостатъчни”. Мазните ви лъжи, ехидните ви хилежи и рахитичните ви заплахи не струват и пет пари! Гаргите даже не можете да уплашите с тях...


П.П. Благодарен съм на моя Бог, че Той ми даде възможност през ония няколко дни да споделя Неговата истина за Неговия народ, за Неговия град и за Неговата земя на стотици хора, използвайки интернет и едничкото мое желание да помогна поне на неколцина да видят Израел с нови очи! А защо не, и да го обикнат, ако могат. (Гледам, Едвин Сугарев също я споделил в неговия сайт "СВОБОДАТА" - http://www/page?pid=6249&rid=29&archive=#top) И знаете ли какво се случи? Всеки ден по едно необичайно благословение кацваше и оставаше в нас като белият гълъб на мира. (Битие 12/3)

Обаче не е до благословенията тук - усетих Неговата благодарност. В тоя дивашки свят на омраза към Израел всяко застъпничество за него се превръща в частичка Божествен покров върху главинте на най-презрените, най-отхвърлените, най-изтребваните като чумави наши по-големи братя и сестри...
цитирай
11. compassion - Само искам да обърна внимание,
12.08.2011 12:13
че израелският народ е едно, а израелската политика е друго. Аз не мисля, че трябва да се воюва, а откакто е създадена израелската държава, те само това правят.
цитирай
12. anlov - Дори и за миг не могат да си позволят да не го правят, Руми.
12.08.2011 12:58
Иначе просто ще престанат да съществуват, каквото е и желанието на техните смъртни врагове.

Ето, само чуй това (а то е едно нищо на фона на всичките заплахи и нестихващ тероризъм към земята им и към народа им):

http://www.youtube.com/watch?v=82DqXmvDXXg&feature=player_embedded
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 945712
Постинги: 177
Коментари: 1515
Гласове: 5167
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031