Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2016 07:58 - И аз нещо да Брекзит-на, де :)
Автор: anlov Категория: Политика   
Прочетен: 1410 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 30.06.2016 09:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

* След като миналото лято му се отвори гръцката рана, а после гърчовете от бежанската язва станаха направо нетърпими, сега върху кръвоизливите поръсиха английска сол и болникът ЕС беше спешно приет в „Реанимация“. Така е, другари и другарки от Брюксел. Накрая нашият бай Тошо поне си призна, че „социализъма ни е едно недоносче“, а вас дори и това правешко прозрение не може да ви осени. Как искате с вашата тежкотоварна, оядена бюрокрация да построите и управлявате един европейски рай? Естествено, че той е за вас и ето, че ви забиха първия английски гол във вратата по тоя повод. (Ех, ако Маргарет Тачър беше жива, сигурно щеше да почерпи!) Така че криза след криза, очакваме от вас да редефинирате ценностите и политиките, които стоят в основата на нашия съюз. От Англия ви подсказаха: ПОВЕЧЕ НАЦИОНАЛЕН СУВЕРИНИТЕТ!


* Това бюрократично изчадие на всичкото отгоре дои и нас, които сме най-бедната страна в него, а пък чрез задължителния си годишен членски внос сме се превърнали в негов донор (освен другите данъци, мита и такси). Вече милиарди сме на загуба и тая тенденция естествено няма как да спре, понеже явно е заложена в самата същност на функционирането на Съюза. И всъщност какъв „съюз“? - отдавна вече той прилича повече на неосоциалистическа диктатура, където националните интереси всячески се погазват от брюкселския левичарски елит. Икономически ни грабят, обаче и военно не ни пазят; три-четвърти от разходите за отбрана ги плащат, доколкото знам, американците, а това няма да продължи вечно. Така че да му мислят такива като нас...


* Путин се чувства печеливш в момента и сигурно е пратил Медведев да му донесе кашон с водка. Обаче този ЕС така или иначе е подвил опашка пред него и ако не се възползва от кризите, за да се конструира отново (аз не зная точно как, но си мисля, че свръхцентрализацията, бюрократщината, прекаленият либерализъм и наивната полит-коректност го превръщат в мястото, където ще бъде заровено това беззъбо куче), то тогава каква полза от него? Или ще превърне националните идентичности, култури и икономики в свой боен съюз, като им даде полагащото им се право на самоопределение, или ще продължи с командоренето и унифицирането от своето масивно шефско бюро и лека-полека ще се затрие. Така беше със СССР, така стана и с Югославската федерация. Нито Бог, нито даже човешкото естество могат да търпят прекалено дълго насилствени образувания. Те изглеждат силни като колоси от желязо, обаче върху глинени крака, ако трябва да употребим думите на пророк Данаил, перифразирани някога от Рейгън. Но да си призная честно, не очаквам брюкселските плутократи да отреагират адекватно на тия процеси на разслоение. „Богочовечетата“ едва ли ще успеят да разчетат знаците от своя си небосклон там горе и о, да! - Путин още повече ще се опие от властта си. Което не обезценява за нас прякото прилагане на демокрация от страна на англичаните - те свободно си казаха какво искат в лицето на целия свят. Е, сега ще трябва и да го отстояват. За независимост винаги пре-скъпо се заплаща...


* Тия две икони на Брекзита Найджъл Фараж и Борис Джонсън на мен нито са ми много добре известни, нито пък симпатимутрични (левите биха ги нарекли „несимпатигъзични“). Обаче хич не мога да кажа същото за Маргарет Тачър, която си е безспорно най-автентичната, първата брекзитка. Като класически консерватор още навремето тя се опълчи срещу наченките на Европейска свъхдържава, предупреждавайки, че средоточието на прекомерна централизирана власт е вид социалистическо, кошмарно, социално инженерно зло. "Желязната лейди“ се пребори успешно с него в Англия, ала после падна под ножа на „не-хората-железа“, които оня бродещ из Европа призрак й изпрати. Обаче виждаме какъв пророк се оказа тя. Казвала го е простичко: „Ако сам не си помогнеш, не можеш да си сигурен, че някой друг ще ти помогне. Да живееш над възможностите си води до зависимост, вместо до независимост. А зависимостта води до деградация. И това се отнася както за хората, така и за държавите.“ Така че живееш ли в перманентен дълг (ти и държавата ти)? Харчиш ли повече, отколкото получаваш? Безкрайно ли си разсрочваш сметките? Разхищаваш ли, вместо лично да се дисциплинираш, да спестяваш, а впоследствие и да инвестираш даже? Е, централите на ЕС се превърнаха в средища на хедонизъм. Фараж им го каза: тия евровелможи нито са работили един ден, нито пък са създавали работни места. Какви са заплатите им ли? Питай, ако искаш, такива като Станишев, Бареков и Слави Бинев. Те тогава ще ти разкажат играта, мълчейки като каракуди. Или като цаци, които се правят на китове. Вижте им физиономиите само. Гледат народите си като мръвка и си точат лигите като някакви саблезъбести за тях. Да не би някой да може да отрече кръвопийството им? Така че да не осъждаме хора и народи, които не искат такива разюздани главатари. Иначе - в стратегически план, аз лично предпочитам краткосрочно да гравитираме около ЕС, за да не се налага да си правим сепуку в Евразия. Само една малка експресна услуга от него и нищо повече :)



"Дамата играе наистина чудесно, но когато се сблъска с действителния живот, тя винаги е в ролята на глупачка..."

Брюкселска прелъстителке, чуй как английските момчета ти пеят, че вече е твърде късно за любов!






Гласувай:
5



1. syrmaepon - Е, дай малко надежда
30.06.2016 10:41
поне додето ние сме там, още малко да изкарат бюрократите ))) краткосрочно и ние да сме по-подготвени
цитирай
2. anlov - ...
30.06.2016 15:20
Еми аз пак да си кажа, понеже от емоции по темата може понякога да съм звучал като Хаяско или Пишпунта от космоса - не пропагандирам да следваме примера на англичаните сега, макар той да ми импонира, понеже на изхода на ЕС нас със сигурност ще ни прободат и халосат със "Сърпа и Чука", което дори и сега ни го причиняват, ала с известни задръжки. Обаче защо не покажем гръбнак поне като Вишеградската четворка, като Полша, Чехия, Словакия и Унгария? Да отстояваме повече националните си интереси, а не да сервилничим пред някаква администрация, която нито избираме, нито се отчита пред нас, нито пък й пука за нашето добруване. Ясно е, че Съюзът в този му вид се опитва да ни асимилира икономически, политически и дори културно и духовно и ние ще се окажем поредните самоубийци, ако му го позволим. Емиграцията ни вече е страшна, демографският срив ни довършва съвсем ("Отделът за населението" към ООН прогнозира, че най-тежкият за света такъв до 2050 г. ще е в България), отделно с бесни темпове си разпродаваме земите на чужди граждани... Трябва ли в един момент да се окаже, че в България няма нито българи, нито родна българска земя? И що за европейци тогава ще сме? Да не говорим, че си хвърляме бисерите на нашето християнско наследство в кочината на един антихристки мултикултурализъм, докато такива страшилища като Путин и Ердоган се надигат имперски... Май наистина ще трябва да извикаме Господ на помощ, но преди това все така ще спим ли?)
цитирай
3. syrmaepon - Да, съгласна съм. Борбата се усл...
01.07.2016 11:11
Да, съгласна съм. Борбата се усложнява, защото драконът е с много глави )))
цитирай
4. anlov - http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/76911-shokova-terapiya-ili-perestroechna-agoniya-na-es.html
03.07.2016 14:23
„И двете крайни тенденци - и тази за Федерални Европейски Щати, и тази за разпада на ЕС, са еднакво опасни. Ние сме европейци и нас ни обединяват общи ценности и история, а не бюрократични и финансови институции. ЕС беше създаден след две кървави войни не за да заличи европейските народи и да създаде хомо-европеикус, а за да превърне Европа в един общ мирен дом на всички европейци, независимо от тяхната национална, етническа, религиозна, расова или друга принадлежност. Създателите на Обединена Европа ни завещаха един съюз, който да ни даде неограничена свобода на движение на хора, стоки, капитали и услуги. Европа означава свобода, а не регулации. Свободата означава свободна конкуренция между отделните граждани и техните общности, а не унификация, регулация и преразпределение. Регулацията и преразпределението водят до бюрократизация, а тя до корупция и неефективност. Бюрократизацията и генерираната от нея корупция и неефективност са силата, която може да разруши ЕС..."

Цитатът е от статията на Иван Сотиров, която според мен не е за изпускане.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 945831
Постинги: 177
Коментари: 1515
Гласове: 5167
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031