Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2016 00:02 - №:7 Трайчо Трайков - нашето дясно крило :)
Автор: anlov Категория: Политика   
Прочетен: 1248 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 07.10.2016 17:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Бойко е класически популист, който театрално се гушна с европейската десница, прави народен сеир, като се чепка постоянно с БСП, ама е левичар и в червата. Не случайно се заигра с носталгията на хората по бай Тошо, като се похвали, че той му е кумир. Сложи си гордата с БКП-членството си „мама“ Цецка за шеф на парламента, а сега пък ни я пробутва за президент. Какви десни са тия?! Преди време тръгнаха да национализират частни пенсионни фондове и не само, че не свиха държавната бюрокрация, ами ударно я разшириха и налазиха с разни „калинки“. Бойко бабува на всички сделки и приватизации, сякаш е богът на индустрията, търговията и на стотиците километри магистрали. Пред камерите припада от кеф да реже лентички, ама на тъмно, казват, че осребрявал с комисионни благоволението си свише към този или към онзи. Нищо чудно, като се има предвид, че е произлязъл от рекетьорските мутренски среди. То затова и по негово време вдън-земя изчезнаха към пет милиарда от КТБ (където основно са били парите на много държавни фирми), в Белене пък потънаха още един-два. И за грабежи от такъв мащаб естествено няма виновни. Даже най-нагло очакват народът да ги възнагради с нов президентски мандат. И то на народа нали му промиват мозъка прасешките медии на Пеевски и на Кукловодите над него, раят за олигархията тук отново трябва да е подсигурен. Обаче както има една приказка: не могат да бъдат събудени онези, които предпочитат да бъдат заспали...

Ето защо реших, че ще гласувам за Трайчо, който повече пасва на моята представа за десен кандидат-президент. (Навремето той бе отстранен тъкмо заради несъгласието си с енергийната политика на Бойко.)

И даже няма да споря с никой, който би се заял с мен тук.

№:7 В БЮЛЕТИНАТА - НАШЕТО ДЯСНО КРИЛО :)

*

Един непознат човек съвсем кротко и учтиво ме попита във "Фейсбук" за „дясното“ в политиката. Тонът му ме докосна и аз се опитах тая сутрин съвсем накратко да му отговоря, макар да не съм някакъв специалист по темата. Обаче от години тя не ми е безразлична, понеже живея в най-любимата си страна България и нейните съдбини винаги са ме вълнували. Сега си прочетох отговора и реших да го кача в блогчето си - не за друго, а защото смятам, че прекалено много сме си патили от социалистическия тоталитаризъм, а после и от постоталитаризма с декор на демокрация. Олевели сме дотолкова, че изобщо нито искаме да видим, нито пък да вземем насериозно „Дясната алтернатива". Споко! - няма да ви изнасям лекция и да се правя на доцент от „Алма Матер“ :) Приемете го просто като споделяне в разговор с един приятел.

И така: „дясното“ като цяло е свиване на държавния апарат до границите на санитарния, но качествен минимум чрез издигане на върховенството на закона за защитата на справедливостта като основен стълб в обществото и опазване на реда и границите на страната; намаляване на данъчното бреме и всякакви бюрократични ограничителни режими с цел задвижване на предприемачеството и икономиката (най-вече на дребния и среден бизнес, тъй като едрият винаги играе с властта и е представян от нея); пълна защита на частната собственост и семейството в неговия традиционен християнски смисъл; ненамеса на държавата в духовния, личния и обществения живот на нейните граждани от позицията на тиранично държавно божество, налагащо своите ценности и отстояващо ги с целия си репресивен апарат. Това визира десния политик като реформатор, който в повечето случаи ще среща съпротива на нож.Тая на левичарите, популистите, демагозите, корумпираните и реставраторите (макар понякога да се представят като революционери), които грабят хазната, пълнена от реформаторските управления. Дори да зеят, че преразпределяли справедливо. Че изграждали „социални държави“ и тям подобни утопични образувания.

Така че истинското "дясно" в политиката произтича в крайна сметка от християнския мироглед, защитаващ Божия ред на земята.

И когато избираме, би било фатално за нас да го нямаме изобщо предвид.


Макар у нас тая тенденция да е само още в зародиш...


Днес България излиза срещу Франция на "Стад дьо Франс" в Париж. И каквото и да стане, поне е хубав повод да си спомним за оня паметен гол на нашето дясно крило Емо Костадинов. №7 тогава донесе радостта на народа. И аз вярвам, че това беше направо национално знамение. Понеже ако ние подготвим добре атаките си отдясно срещу вражеския тим на олигархията, Господ пак ще ни благослови така, че отново ще Го почувстваме като българин :)
Нали не сме забравили, че Френската революция роди богохулния либерален ред в Европа? Оттам подпалиха къщата ни много преди Маркс, Ленин и Джугашвилито да се сетят за това...





Тагове:   избори,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anlov - "Изказване на Трайчо Трайков при откриването на кандидат-президентската му кампания" - http://clubz.bg/44992-ne_kervanyt_nqma_da_vyrvi_po_tozi_nachin
07.10.2016 01:17
Мисля, че тоя пич няма да си трае...

"Омръзна ми да отговарям на журналисти на въпроса: „Защо си подадохте оставката?“ За пореден път ще повторя това, което казах в Народното събрание тогава, когато я връчвах, а и после: „Оставката ми не е скрита в пясъците на Катар, а в ледовете на Сибир“. Аз съм практичен човек, а не наивен идеалист. Нужна е критична маса от хора, които вървят в една посока и са на ключови управленски позиции. Сега тръгваме към един особено важен за страната ни пост - този на президента на България. Но е нужен екип, отбор, единомишленици. Силата е в нас! Не в един от нас, а във всички нас - заедно! Аз мога да бъда силен само с вас зад гърба ми, до рамото ми. Дотегнало ми е да ми казват колко лошо е у нас, как нищо не може да се направи, как от нас нищо не зависело… И се разхождаме просто като седем милиона безгласни букви. Не е истина! Но с №7 вие ще получите глас и той ще е силен. Толкова силен, колкото сила ми дадете всички. От нас зависи. Няма кой друг да ни помогне..."

(цитатът е от една друга негова реч, произнесена в зала "България")
цитирай
2. anlov - "Как Трайчо Трайков да спечели изборите. В 14 точки" - http://www.clubz.bg/45567-kak_trajcho_trajkov_da_specheli_izborite_v_12_tochki
12.10.2016 12:19
Предписва им шокова терапия човекът, тъй като шизофреничното раздвоение у десните си е типично болестно състояние. От една страна, понеже неговите корени у нас бяха изтръгнати за десетилетия наред; от друга - понеже още от създаването на СДС с помощта на Луканов & ДС предателствата, разделенията и люспенето бяха заложени от тях с цел да владеят маскарадната опозиция. И с това обременяване сега тя би ли се съгласила да се самонашока? Снахата Кунева и контето Лукарски ще предпочетат да преядат с власт, а не да изпосталеят като вейки, поддържайки някаква кауза. Тъй че предлаганите съвети ще си останат някъде на остров „Мираж“, реейки се над техните глави като балони, пълни с хелиеви пожелания.

Пък и каква е реалната електорална дясна база у нас? Чел съм, че е някъде около половин милион. Той пък обикновено се разбива от левите политкомисари (наричат ги вече „инженери“) с роенето на много партии и унищожаването от тях на двуполюсния модел СДС - БСП, тъй че дори и тези хора са с размита физиономия и не могат да бъдат единни по време на избори.

Олевяването като последица от безбожния либерализъм е истинската трагедия у нас.

И затова трябва да се работи за влагане на християнските ценности в тъканта на обществото.

Само чрез тях може да има ясно разпознаване на политическия хоризонт и да се възроди гражданската енергия, която би излъчила и подкрепяла истинските десни за техните радикални реформи.

Според класика в социологията Макс Вебер, така е било изградено модерното общество на запад.

Реформацията там издига за ценности правото на частна собственост, свободата на словото и на мисълта от тоталния религиозно-държавен гнет тогава, свободния труд, предприемачеството и почтеността. И всички те - като проявления на Божието царство на земята и на една съвсем практична любов към ближния.

Подобно е било и при нашето Възраждане. Тогава тези ценности са започнали да ни превръщат от рая в народ, достоен за свободата си.

Или както ми казваше моята баба: „Тогава от малки ни учеха на Закон Божи и на вяра в Исус Христос.“

По същата причина пък дядо ми направо изпророкува: „Комунизмът ще падне един ден, понеже не зачита нито хората, нито труда им, нито земята им.“ (А аз, малкото глупаче, спорех с него.)

Е, това не се оказа проста работа, понеже знаете как се взима от свиня мас и от комунист власт - с дране :)

Всъщност, тепърва трябва да се научим май...

И като гледам, ще ни отнеме доооста време...
цитирай
3. anlov - ...
12.11.2016 00:18
Уау, колко много народ ме убеждава тук да гласувам по целесъобразност! Политолоци, социолоци и всякакви други щъкащи мишоци... Само че аз винаги гласувам по убеждение и по съвест пред нашия Господ Бог. Не се ли закачиш и на йота за принципите на Божието царство, нима се надяваш да те привествам у дома си, сатанински пратенико?! За пръв път мисля да се въздържа пред тия двамата, наложени ни от опротивелите ми пасмини...

„Не подкрепям никого“ - антисистемното решение за балотажа във факти" - http://terminal3/ne-podkrepam-nikogo-antisistemnoto-reshenie/

"Ако искаш да им кажеш, че не им даваш властта си, можеш да го направиш единствено чрез квадратчето „НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО“, защото то ще се брои. Следователно, колкото повече действителни неподкрепящи гласове, толкова по-ниска степен на легитимност ще има победителят."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 945843
Постинги: 177
Коментари: 1515
Гласове: 5167
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031