Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2010 21:00 - Терорът на медийните прасета
Автор: anlov Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 11957 Коментари: 32 Гласове:
25

Последна промяна: 08.07.2019 14:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Може би грубо и обидно ще прозвучи думата “прасета” на някой по-изтънчен вкус, но аз нямам намерение да обиждам никой човек конкретно. Макар “удостоеният” от мен с такова прозвище да се е оставил да бъде проводник на най-окалващата и смрадлива свинщина, в която може да се намери само един блуден син в кочината на греха, обаче вместо това той се нарича “сценарист”, “журналист”, “писател”, “топ-водещ на рейтингово предаване”, “просветител на нацията” и едва ли не кандидат за ордена “Стара планина” за изключително високи заслуги към републиката ни.

А и как мога да бъда изчерпателен докрай и да изредя имената на гьонсуратите, които под прикритието на модерната си визия вече толкова време ни огрухтяват и ни мърлят, след като те отдавна могат да напълнят цял свинарник? И то май не един или два.
В случая, предпочитам да пиша предимно за явлението.

И аз си мислех, че съм спокоен тип и че имам слонски нерви! Обаче навъдилите се у нас медии ме карат да се чувствам едва ли не като латино-партизанин от 60-те години на 20-ти век, който е нагазил в “Залива на свинете”, понеже почва да му писва вече от техните откровено свински истории. Ако можеха да влязат в тяхното развратилище храмовите проститутки от Артемидона, сигурно щяха да се червят като босоноги кармелитки при вида на съвременните супербезпардонни и ултранагли мегаразвратници. А Нерон и Калигула най-вероятно щяха да свалят коронитe си и да ги сложат в нозете на днешните медийни императори и жреци, управляващи такива могъщи империи от разлагаща се развратна плът и омърсена от животински и бесовски садо/мазохистични изстъпления кръв.

Дори си мисля, че когато Христос е казал да не хвърляме бисерите си на свинете, той е имал предвид и това: да не им даваме очите си. Камо ли пък да оставяме децата си пред кочините им!

Защото каквото гледаме и слушаме, на това и заприличваме. И както е описан трагичният край на една жена в Библията, вторачиш ли се в Содом, когато той е под огнения съд на Бога, самият ти ставаш “стълп от сол” – животът си отива от теб.

Може да ви звучи малко пресилено и конспиративно, обаче това е една от целите на медиите. Те искат да изградят паралелен на нашия свят, чрез чиито внушения да възприемаме истинския. И впоследствие да го формираме като виртуалния му първообраз. О, да, те знаят, че и съзнанието определя битието, а не е просто обратното. Дори комунистическата пропаганда се възползваше от този принцип (и все още), макар безсъвестно да проповядваше точно обратното.

Медиите ни задават модели, които да следваме, облъчват ни с полуистини, обслужващи интересите на техните собственици и по този начин се опитват да ни управляват. Не случайно са наречени “Четвъртата власт”, макар тя отдавна вече да не е онази наглеждаща и контролираща трите власти Съдничка, а като че ли е преминала по-напред в класацията, сраствайки се с тях. Вече обективната истина не е от първостепенно значение, нито добросъвестно поднесената информация. Има избрани гледни точки и пренебрегнати такива. Има акценти по нечий вкус и интерпретации според интересите. Има щедра реклама на личности, идеи и течения, а от другата страна текат поръчкови компромати, оклеветяване и нагнетяване на напрежение и истерия. Важното е да се вдигнат тиражите, рейтингите, и в крайна сметка, печалбите. Независимо как.

Ето, ще има “Голи новини”, в които водещите ще се събличат (без значение е, разбира се, че голата новина не означава непременно голата истина). Пилоните от баровете ще влязят и в радиото, за да се посъбуди интересът към него, понеже в “Съблечи блондинката” се очаква да се обадят тълпите от нереализиралите сексуалните си фантазии превъзбудени фенове с изплезени езици. А за “адреналинките” нещо трябва ли да добавим? А за "сериозните" политически вестници, които от години разчитат да запазят тиражите си чрез онези блатни страници с разчепатените вървежанки? Уффф, ами сексът на живо в “Биг брадър”?! Ами бъздящата жадна плът в “Сървайвър”?! Ами изкушението в “Цената на истината” – плащат ти, за да рекламират греха ти (според почина: “Направи гнусотия, сподели я пред всички, стани богат с нея!”)?! Чакай малко да те питам: каква е наградата в днешно време да си готина мадама, ако не това, да ти предложат да осветлиш всичките си “прелести” в някой долнопробен “Плейбой”? А да си фолкпевица в България? Не е ли да продаваш тялото си, напомпано със силикон и опънато с ботокс като витринен манекен от ПВЦ – чрез чупки и някакъв гласец, разбира се, на някоя доказана мутра?! И трябва ли да продължавам да изреждам още. 

Ще внимавам сега да не се отплесвам много, но какво да кажем за една друга порнография – тази, която върви под надслова “Духовност”? Ванга и всички нейни следовнички имат запазени специални карета, страници и рубрики в нашите наситено-жълто оцветени и постоянно надничащи под юрганите медии. Може да не се спомене това, че Църквата е направила едно или друго благородно деяние, обаче за разговора на Петричката врачка с “духа на кравата” примерно, който й доверил, че “над Вардарот я изял вълкот”, ще трябва надълго и нашироко да се каканиже пред цялата нация. Не го ли виждаме и сами? Внушават ни, че като няма с какво друго да се гордеем, защо да не почнем да изпадаме в захлас пред името на сляпата прорицателка, като че ли е българският Омир с фустан. Само че аз по́ съм склонен да си я представям като нашенската “бактерикус булгарикус”, с която – подобно на богомилството и на дъновизма, май отново се опитваме да заквасим света. И като гледам продължаващите масови брожения около тоя феномен, често-често надхвърлящи границите ни, може да се каже, че, за съжаление, донякъде успяваме.

Трябва да се обърнем към Библията като народ, за да видим как и защо ни мамят! И защо славата си превръщаме в позор, а позорът – в слава.

А на тази дебелокожа медийна порода “свинекантропуси-порнографи” (защото е ясно, че не всички в медиите са такива) ще кажа само едно: щом можа прочутата порнозвезда Ерика Кемпбъл да се отрече от занаята си и да го напусне заради Исус Христос, предполагам, можете и вие. Все пак, не забравяйте, че Неговото възкресение стана достояние първо на човек, който беше затънал до гуша в греховете содомски и гоморски. И който реши, че чрез продаването на тялото и душата си повече няма да трупа такава плесенясваща слава и такива мръсни пари. Нали понякога дочувате тревожния звън, идещ от камбанките на съвестите ви? Да, те свидетелстват срещу собствената ви нечистоплътност, всеядност и себеугояване, срещу всичките ви досегашни свинщини, които сте вършели във времето на затлъстяването на сърцата ви, понеже искат да ви предупредят, че после винаги настъпва и времето на заколението.

Когато се прославя Грехът, той се възцарява заедно със своя сатрап – Проклятието.

И когато вадиш бляскави като меч дарби, с които посичаш Божиите закони, това няма ли да се обърне един ден срещу теб?

Спомни си с всяка частичка от съзнанието си и поеми тежестта на избора си най-накрая:

“Не можеш да служиш на Бога и на Мамона”!

Не и едновременно...

 





Гласувай:
25


Вълнообразно


1. evrazol - Много е искрено възмущението ти
02.01.2010 01:13
Но забелязвам, че така сме свикнали с интервенцията в дома ни, че ни е трудно да я "изрежем". Изглежда за да вървим напред ще трябва да се върнем назад. Какво ли са правели хората, когато е нямало телевизия? Понякога имам чувството, че неусетно са ме вкарали в комикс, отреждайки ми второстепенна роля. Жалко че е станало и с мое съдействие. Малко усилие и двама, трима приятели може би са решението...
цитирай
2. piccola - наздраве за новата година!
02.01.2010 07:57
поздравявам те за постинга. Изчетох всичко с интерес! Споделям възмушението ти и го разбирам. Мога да споделя, че от около 4-ри години не гледам телевизия в Б-я. Личен избор...опит да избегна свинщината, която натрапват непрофесионалистите от бранша. А също така обърнах гръб на държавата като регулаторен апарат и по-точно заради позицията, която е заела по този втпрос.
Няма цензура, няма съобразяване с възрастовите граници, нито с аудиторията, с нищо...
Само ще добавя, че се радвам, че има много други страни, където подобно медийно поведение не само не се толерира, ами е забранено. Предаванията са съобразени с политиката на даденият канал, което от своя страна е продиктувано от аудиторията....защото господин клиента- в този случай зрител е определящ.
Няма аудитория - няма рейтинг- няма пари - няма предаване.

хмм...
цитирай
3. anlov - evrazole, за много години :)
02.01.2010 09:29
В случая се получи доста негостоприемно, понеже трябваше да си зарежа гостите, които искрено си се забавляваха, ама как да оставиш тая помия да се излива върху децата ти?

Когато си празнувахме в заведение с колегите и после с колегите на жена ми Новата година, беше къде-къде по-интересно! Ела да видиш тогава колко колоритни бяхме като денсинг-старс:)
цитирай
4. anlov - piccola, наздраве, наздраве! Да е мирна и добра!
02.01.2010 09:33
Аз също като теб почти не гледам телевизия. Ако искам да видя някой филм, си го взимам на dvd (не точа от мрежата), или направо си ходя в киното.
цитирай
5. inel379 - ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!:)
02.01.2010 12:15
Наздраве за живот без духовна криза,
че другата отдавна си е получила виза!
Материалната по един или друг начин ще премине,
но тази вътре в нас...как ли ще ни се размине...

Усмихнати и с надежда да пристъпим в 2010 година! Да е здрава, мъдра и щедра!:)
цитирай
6. gothic - Посрещнахме Новата тримата с жена ...
02.01.2010 12:24
Посрещнахме Новата тримата с жена ми и синчето вкъщи. Телевизорът беше на VH1. Мина на бг телевизия само за Многая лета. И веднага след нея беше спрян...След това тримата танцувахме и се забавлявахме до 4. Само рок, усмивки и щастие. Без медии....
цитирай
7. eien - Така е! Със Словото в сърцето!
02.01.2010 12:32
Всеки миг от живота ни да е единствено и само по Бога. Трудно е, но е възможно - изкушения много!
Бог да Ви закриля.
цитирай
8. anlov - inel379, благодаря ти за хубавото пожелание!
02.01.2010 13:27
И аз смятам като теб, че духовната криза предизвиква материалната. Нали си спомняш кой конник от "Апокалипсиса" водеше ада след себе си? :)
цитирай
9. anlov - gothic, все едно че ми казваш, че съм се минал.
02.01.2010 13:28
Абсолютно си прав :)))

Ч Н Г и на теб!
цитирай
10. anlov - Ето я и eien, благородната ми посестрима :)
02.01.2010 13:32
С теб вярваме и чувстваме нещата по почти еднакъв начин, само че аз доста по-варварски го изразявам това.

Бог да бди над теб!
цитирай
11. анонимен - anlov
02.01.2010 15:15
Първо за много години Ангеле. Аз бях на БТВ и знам за какво говориш, привключих по БНТ когато започна концерта на Блегович който много харесвам. Наистина доста цинизми се чуха от Новогодишните предавания, но най силно ме възмутиха Иван и Андрей. Точно на Нова година си позволиха да се гаврят с държавнинте институции, а ден преди рано Иван каза най долната си подигравка и глупост свързана с Исус Христос.
Какво да се прави, за тези пусти пари още какво ли ще видим!!!
Бъди здрав!
цитирай
12. an200 - Поздравления за поста!
02.01.2010 17:19
Много рядко гледам телевизия от няколко години.Определено смятам, че не телевизионните програми трябва да създават празничността на новогодишната нощ. Наистина, те са начин да се почувстваш приобщен към всенародното веселие, да се забавляваш, но...
Когато в йерархията на ценности номер едно са парите, се получава бясна надпревара на "медийните свине"...То е така навсякъде, ама се прави с мяра и много повече талант.)(
Докато се пречисти "водата", така ще е ...
За Бога, братя, не гледайте пошлост и порнография!)(
цитирай
13. panazea - Dnes 4eta s interes slovoizliqniq!
02.01.2010 17:38
Za pryv pyt sme edinni v mnenieto si. Vseki sys svoi dumi kazva edno i systo!
Da sprem pornografiqta !
Bydi stastliv !
цитирай
14. snejkata - Angele
02.01.2010 18:17
Pozdravqvam te za posta ti!Nie zabravihme da sme sebe si zaradi tezi finikiiski znaci.Nishto choveshko ne ostana u nas-te che sa svine svine sa ama nie zashto ne se buntuvame sreshtu svinshtinata im....????Budi zdrav i prestani da se vpechatlqvash,zashtoto samo shte si razbiesh nervite bez da mojesh da popravish nishto-tq durjavata ni e svinarnik i kakvo da se otglejda v neq....svine
цитирай
15. rat - Хубав постинг, но аз не виждам пр...
02.01.2010 19:25
Хубав постинг, но аз не виждам проблем. По националната БНТ нямаше вулгаризми. Частните медии не мога да ги обвинявам, те просто спазват пазарните принципи. Глобалният икономически модел е такъв. Това, което се продава най-добре се бута напред, именно секса и мръсните бъзици се гледат най-много. Където властват законите на свободните пазари се случва точно това. Телевизията иди-дойди, ама я си представете щом същите властват и в медицината и фармацията за какво иде реч.
цитирай
16. borsi - Най-интересно къде е СЕМ и оня па...
02.01.2010 22:15
Най-интересно къде е СЕМ и оня палячо с папионката които освен да ближат задниците на политиците ни, да плюскат тлъсти заплати от нашите данъци, определено не си вършат работата, никак.
цитирай
17. compassion - Напълно те разбирам.
02.01.2010 22:45
Аз като бях в България миналата година също не гледах телевизия често. Жалко, че младите растат в такива условия. Страхувам се за бъдещето на България. Трябва да настоявате за специален закон за медиите. Излезте с призив до парламента. Не трябва да оставяте децата си на произвол.
цитирай
18. tit - Не гледам телевизия!
03.01.2010 01:22
Освен образователни и музикални програми!
Първо беше съмнение, напоследък се убеждавам, че гледането на наша телевизия е пагубно за психиката! Която и да е!
И мисля, че това е начина - бано и полека да престанем да ги гледаме!
Като в онзи филм, дето богинята Маб умря, щом хората и обърнаха гръб!:)
цитирай
19. анонимен - До по горе коментиращите
03.01.2010 15:29
Приятели мога да ви кажа само че този потребител- anlov е един от най добрите хора в този блог. Много от вас не го познават понеже пише тук рядко,но аз за първи път прописах в неговия блог преди две години и още бях без блог. Така че за него мога да кажа само суперлативи.
Още веднъж БРАВО АНГЕЛЕ!!!
цитирай
20. vmir - Обиколих ги за секунди или минути,
03.01.2010 19:06
но не им дадох шанс да ми развалят настроението. Не съм и очаквал друго, само дето си бях намислил този път да се прежаля да чуя новогодишното обръщение на президента, но не ми достигна воля дори за това решение.

Честита Нова Година!
цитирай
21. panazea - godini nared zabelqzvam kak
03.01.2010 19:20
TV vnishava strah i ujas v horata.I kato ustanovih tosi fakt , 4e deistva na semeistvata i gi travmira , napravih edinstvenoto nesto:vrytnah kop4eto.I sega se gledame usmihnato i s dovolstvo.
Za men TV e Dqvolyr s roga na pokriva , koito vnasq rasdori i horata da ne obstuvat pomejdu si , a da slushat dqvola.Sigurno se usmihvate.Vasha si rabota.
Za men TV ima za zel da pobyrka zqlata naziq.Samo pomislete:koi ima polza ot tova?
цитирай
22. kombakova - Налага се да се подготвим за Нова година
03.01.2010 20:07
Тъй като знаем,че ще е трудно да намерим нещо качествено по телевизиите,предварително си изтеглихме последния концерт на Тина Търнър в Лондон,пуснахме филма "Господин за един ден"с Тодор Колев и имахме качествена програма!Това е!Да Вие честита 2010 година,бъдете живи и здрави!
цитирай
23. alison - това сякаш се очакваше
03.01.2010 20:38
Както почти всяка година,напоследък.
Но,ако за новогодишните програми му се намира решението...то за всекидневните е доста по-трудно.
Естествено ,че можеш тотално да се откажеш,ама нали ти се иска ту някой филм да гледаш,ту някоя новина,времето...
А то,няма начин ,без да ти ги забъркат неспасяемо с тъпоумните реклами(за ултратъпи семейства ,които нон-стоп си играят на цапане и плескане с кал и какво ли не,само заради супер-най-най- изпиращия прах за пране ..,.примерно).
Жалко за тая нация,жалко за целия ни днешен свят.
А това-за 2012?Каква е тая идиотщина тиражирана милион пъти!?
Вярвам ,че още не сме "промити "съвсем.Вярвам ,че от цяло едно семейство ще остане поне по един С ЧИСТИ ОЧИ,който да води другите покрай Содома и Гомора и ще го спаси.
НЕ Е ВЪЗМОЖНО ,ГОСПОДИ,ДА НЕ БЪДЕМ СПАСЕНИ!
цитирай
24. tera - Лелей! :)
03.01.2010 23:18
Амa верно си се вбесил! :)))
Извинявай, че ми е смешно, но не съм гледала телевизия по Нова година, а и от доста време не гледам, затова тоз "гибелен гняв на Ахила Пелеев" ми е малко странен.
Всъщност гледах на 2.01. само последната серия на "Сиси" - един наистина приказен филм.
Според мен гледането на телевизия би следвало да отпадне от задължителните "зависимости", но децата няма как да бъдат убедени в това, за съжаление.
Не се ядосвай, пускай кабеларката с Анимъл Планет и туй то. Там поне нещата са по-читави :)

ЧНГ! :)
цитирай
25. alison - Напълно съм съгласна с /andrei/
04.01.2010 14:23
Още от първия ден на Новата година във поне две от най-гледаните телевизии са поканени гейски двойки!
Ама тия гейове ,наистина,не могат ли, дявол да ги вземе, да си бъдат самодостатъчни !
Защо непрекъснато се бутат да излязат на показ !
Това си е вече ексхибиционизъм(дано да не бъркам думата).
Не ми пука кой какво харесва в леглото-жена или мъж ,това си е техен личен избор-имат си свободата.
ВЕЧЕ!
Сега тази извоювана свобода не им е нужна !
Не ,те искат всеки ден да ти са в очите ,та дано се размножат ,чрез нашите деца!!!
ЗАЩОТО ИНАК,НЕ МОГАТ,ЯВНО Е!!
МИСЛЯ ,ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СИ ОТИДАТ ВКУПОМ В НЯКОЯ ЛИЧНО ТЯХНА ГЕЙСКА ТЕЛЕВИЗИЯ.
цитирай
26. apollon - включих само за малко тази телев...
04.01.2010 16:00
включих само за малко тази телевизионна саламура и останах като цапнат с нещо върху главата ми - Тиберий, Нерон, Калигула и Каракала наистина биха завидели на подобен хумор
цитирай
27. natalia77 - Честита,щастлива и благословена да бъде новата 2010г!
04.01.2010 19:37
Изживей я с радост и усмивки и я запомни с красиви преживявания и много,много успехи !:) Нека ти донесе най-желания,най-мечтания подарък !
Поздрави и неувяхващи усмивки !
г-ца Н.Георгиева
цитирай
28. anlov - Благодаря на всички, които са изразили своето мнение тук!
05.01.2010 15:34
Изчетох с много голям интерес всяка изписана дума и в крайна сметка стигнах до едно просто решение: да пиша на СЕМ. Самите вие ме подтикнахте към това, пък аз бих искал да ви предложа да не оставяме тия чиновници да бюрократстват и нехаят на наш гръб, а периодично - когато случаят го налага, да им изпращаме нашите сигнали и жалби. Така ще ги контролираме и дано в крайна сметка да ги накараме да разберат, че за медийните конщунства в БГ те са за момента единственият коректив. Понеже за онез дебелокожи свинекантропуси трябва здрав закон, санкции до дупка, сваляне на предавания, денонощно следене и притискане до стената от "Моралната полиция", и т.н. и т.н., тъй като нашите обществени изблици само ще ги разсмиват, вместо да ги притеснят.

Сега практично: ето имейла, където можете да хвърлите малко огън и жупел:

office@cem

А ако искате да нащърбите козината на някой мастит циник от "Шоуто на Слави", пишете на следния адрес:

info@slavishow

За Бога, братя и сестри, насолете ги... пък дори да е минала вече Коледата. :)

Или, може би, тъкмо заради това. :)
цитирай
29. cornflower - Споделям написаното
06.01.2010 13:59
Цинизмът на Слави - мисля, че Бойко е вдигнал вече мерника на това шоу. Съжалявам добрите обезобразени актьори, особено Краси Радков! Само баба Вуна стига, за да се отвратиш от сценаристите му. Трябва да сезираме не само СЕМ, но и Министерство на Културата!
цитирай
30. анонимен - ЛАКТОБАЦИЛИКУС ЧАЛГАРИКУС
07.01.2010 14:53
По принцип за днешните медии ще се изразя библейски че са свине от стадото на дявола,колкото до професията журналист и водещ това до голям част е свързано с интелектуална проституция така че освен интелектуална порнография сътворена от интелектуални магистралки включително и магистралци че и некои магистрати немой се очаква друго освен това те са и добре платени както е казал Ботев" като човек що да стори продаде си и душата"
А тяхната закваска няма нищо общо с българската тя е със сръбски произход от времето на лепа брена която бе донесена от тираджиите заедно с хроничния трипер за разлика от втория за чалгата лек нема тя превзе живота политиката мисленето на хората по голямата им част та тя закеаската им се казва"Лактобациликус Чалгарикус"
цитирай
31. marcusjunius - Поздравления за текста. Но не си ...
08.01.2010 09:25
Поздравления за текста. Но не си тровете живота и нервите да пишете на СЕМ или която и да било друга структура, свързана с държавата и нейните механизми.

Просто не трябва да се гледа телевизия - безсмислено е и е вредно за психическото, а често и за физическото здраве. Освен това негледането е единствения начин да променим нещо в телевизията.

ЧНГ, Ангеле.
цитирай
32. anlov - marcus........,
08.01.2010 20:54
аз лично не си тровя много живота с това. Но понякога трябва да се действа принципно.

cornflower, добра идея. Благодаря ти!

анонимен 31, сочен език :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anlov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 945744
Постинги: 177
Коментари: 1515
Гласове: 5167
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031